Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

DM 2022

Kulknappens DM-placeringar 2022

DM inleddes med öppen dubbel och damdubbel i Varberg på Kristi Himmelfärdsdag. 10 lag ställde upp i den öppna dubbeln, varav sju var från Kulknappen. Distriktsmästare blev Thomas Lindberg och Johannes Thuresson från Halmstad. De slog i finalen Kulknappens Ulla Olsson och Jan-Olof Olsson, som alltså la beslag på silvermedaljerna. På delad tredje plats kom Berit Sjöberg/Mats Peterson och Inger Nygren/Robert Bergström.

Ulla och Jan-Olof Olsson blev silvermedaljörer i öppen dubbel. Här spelar de mot Leif Carlsson och Melker Hofling.

Damdubbeln samlade 5 deltagande lag. Mästare blev Knäredsparet Åsa Hallendorf och Anneli Nilsson. Ann-Britt Carlsson och Christina Hofling la beslag på andraplatsen och Lena Hjalmarsson och Pia Johnsson blev trea. Skytte-DM som också det avgjordes i Varberg samalde bara 3 deltagare i den öppna klassen och i damklassen var det bara Pia Johnsson som ställde upp. Tävlingen utgjorde kval till SM men ingen av de 4 deltagarna nådde upp till kvalgränsen som är 17 poäng.

På fredagen spelades V65-dubbeln i Knäred med 10 anmälda lag och där visade Gittan och Kenneth att de är bäst när det gäller. De blev distriktsmästare i det relativt starka startfältet med bl.a. Knäredarna Rickard Klang/Magnus Stibe och paret Simonsson från Knuff.

Gittan och Kenneth placerade sig också i V55-dubbeln dagen efter, också den i Knäred. De blev trea och distriktsmästare blev Bengt Hallström och Lennart Nordqvist Knuff.

Mixed Dubbel V65 spelades i Åskloster den 27 juli och då blev Ingegerd Henkelman och Hasse Svensson silvermedaljörer medan Inger Nygren och Mats Peterson la beslag på bronset.

Singel V65 spelades i Falkenberg den 13 augusti, Birgitta Olausson kom på tredjeplats och 14 dagar senare spelades DM i trippel V65 på samma plats och då kom Ann-Britt Carlsson/Leif Carlsson/Sally Martinsson på bronsplats.

Intresset för DM-tävlingarna är som synes svalt, det är väldigt få deltagande lag i de olika klasserna och flera av dem ställdes in.

Placeringar

Skytte öppen
2. Robert Bergström
3. Hans Ericsson
Skytte dam
1. Pia Johnsson
Singel V65
3. Birgitta Olausson
Öppen dubbel
2. Ulla Olsson/Jan-Olof Olsson
3. Berit Sjöberg/Mats Peterson
3. Inger Nygren/Robert Bergström
Damdubbel
2. Ann-Britt Carlsson/Christina Hofling
3. Lena Hjalmarsson/Pia Johnsson
Dubbel V55
3. Birgitta Olausson/Kenneth Johansson
Dubbel V65
1. Birgitta Olausson/Kenneth Johansson
Mixed dubbel V65
2. Ingegerd Henkelman/Hasse Svensson
3. Inger Nygren/Mats Peterson
Trippel V65
3. Ann-Britt Carlsson/Leif Carlsson/Sally Martinsson

Publicerad: 2023-05-06

Senast uppdaterad: 2023-05-06

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se