Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

Svenska Cupen

Svenska Cupen är en inomhustävling för klubblag (ett per förening) som arrangeras i klasserna Dam, Öppen, V55 och V65. Svenska Cupen består av en grundomgång på olika spelplatser i Sverige som senare följs av ett finalspel.
Vinnande förening i Svenska Cupen Öppen blir Sveriges representant i Europacupen.

Tävlingsbestämmelser för Svenska Cupen. Länk till annan webbplats.

2024

Grundomgången av Svenska Cupen öppen spelas den 10-11 februari på fyra platser runt om i Sverige. Kulknappen har anmält ett lag, som kommer att spela i Lindome.

Kulknappen ställer upp med Ann-Britt Carlsson, Berit Sjöberg, Fredrik Brorsson, Hasse Svensson, Jimmy Antonsson, Mats Peterson (spelande lagledare), Robert Bergström och Tobias Andersson.

All information om Svenska Cupen öppen 2024 hittar man här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2023

Damlaget (spelade kvalomgång i Boulodromen den 7 oktober).
Ann-Britt Carlsson (lagledare), Christina Hofling, Inger Andersson, Inger Nygren, Lena Karlsson och Pia Johnsson.

Laget lyckades inte ta sig vidare trots en stark insats i åttondelsfinalen mot Lindome. Läs mer om den här.

Damlaget bestående spelade grundomgången i Varberg den 7 oktober. Sextondelen vann de mot Landvetter men sedan blev de, trots en fin insats, utslagna i en jämn åttondelsfinal mot välmeriterade damer från Lindome.

V55-laget blev utslaget i grundomgången som spelades i Falkenberg den 30 september. I laget spelade: Leif Carlsson (lagledare), Christina Hofling, Hans Ericsson, Jari Alatalo, Martin Weddig, Melker Hofling, Per Berndtsson och Pia Johnsson.

V65-laget tog sig vid grundomgången i Falkenberg första dagen i oktober vidare till finalomgången i Lindome den 21 oktober. Där mötte de i Helsingborgslaget Kärnan, som vunnit tävlingen två år i rad, i kvartsfinalen. Tyvärr blev det förlust med 3-1.

Kulknappens V65:or spelade kvalomgång i Falkenberg den 1 oktober och tog sig vidare till finalspel i Lindome den 21-22 oktober. Lennart Bengtsson, Bosse Karlberg, Inger Nygren, Ronnie Apelqvist, Ann-Britt Carlsson, Hasse Svensson, Mats Peterson och Christer Sandberg.

Svenska Cupen öppen spelas normalt i början av året. Kulknappen var med i år och blev utslagna i grundomgången som spelades i Lindome Länk till annan webbplats. den 14 januari. Vårt lag mötte det starka hemmalaget och förlorade med 5-17.

Hasse och Fredrik har här fem poäng på plats och Fredrik ska försöka lägga in för en sjätte i matchen mot Stefan Giza och Daniel Larsen. Trots det blev det förlust i matchen med 9-13.

Anmälan till 2024 kommer att bli aktuell någon gång i november.

Vinnare av Svenska Cupen öppen i år blev Coccinelle Petanque Club från Malmö.

Publicerad: 2023-08-26

Senast uppdaterad: 2024-01-17

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se