Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

Nytt klubbrekord i skytte!

Fredrik Brorsson blev igår kväll klubbmästare i skytte. I finalen mot Jalle Mårtensson sköt Fredrik 44 poäng och förbättrade därmed klubbrekordet med 1 poäng. Det gamla har Mats Peterson haft sedan 2007.

Jalle Mårtensson skjuter här i kvartsfinalen mot Timo Lager. Jalle tog sig sedan till final genom att också besegra i Jimmy Antonsson i semifinalen.

Åtta kulknappar gjorde på tisdagskvällen upp om klubbmästartiteln i skytte. De hade kvalificerat sig genom i poängskjutningarna tidigare i september. I den jämnaste och mest spännande kvartsfinalen besegrade Jimmy Antonsson Hans Ericsson. Höga poäng blev det 33 till Jimmy och 26 till Hans. De övriga kvartsfinalerna bjöd inte på varken spänning eller höga poäng.

I semifinalen mellan Fredrik Brorsson och Tobias Andersson ledde Tobias med 17-9 inför den avslutande stationen där lillen skulle skjutas. Fredrik sköt ut lillen från både 6 m och 9 m medan Tobias missade samtliga sina försök, vilket innebar att Fredrik vann med 19-17.

Finalen mellan Fredrik och Jalle, blev inte riktigt spännande förrän det stod klart att Fredrik hade klubbrekordet inom räckhåll. Efter fyra stationer hade Fredrik fått ihop 31 poäng och det krävdes alltså 12 poäng på lille-stationen för att tangera det gamla rekordet. Fredrik sköt då en 5:a på 6 m, en 3:a på 9 m och en 5:a på 9 m. 44 poäng blev det totalt och så lyder alltså det nya klubbrekordet.

Läs mer om klubbmästerskapen!

Publicerad: 2023-09-13

Senast uppdaterad: 2023-09-27

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se