Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

Svenska Cupen: Kulknappen utslagna i åttondelen mot Lindome

Kulknappens damer var mycket nära att ta sig till kvartsfinal i Svenska Cupen när grundomgången spelades i lördags i Boulodromen. Laget hade ledningen med 8-4 i åttondelen mot Lindome, som hade flera spelare med landslagsmeriter i sitt lag. Tyvärr vände matchen där efter det att Lindome gjort ett byte och det blev förlust med siffrorna 10-13.

Kulknappens Svenska Cupen-lag. Pia Johnsson, Inger Nygren, Ann-Britt Carlsson, Lena Karlsson, Inger Andersson och Christina Hofling.

Trettiotvå lag var anmälda till Svenska Cupen för damer som inleddes med grundomgångar på fyra platser runt om i Sverige i helgen. I Varberg gjorde åtta lag upp om två kvartsfinalplatser, som ska spelas i Malmö sista helgen i den här månaden.

Kulknappen inledde mot Landvetter och och låg under efter de inledande singlarna med 6-2. Inger Andersson och Pia Johnsson vann sedan sin dubbelmatch med 13-10 varför den andra dubbelmatchen som då pågick blev betydelselös och bröts av domaren, trippeln skulle bli avgörande. Leif Carlsson, som var lagledare, valde att låta Inger Andersson, Ann-Britt Carlsson och Christina Hofling ( Inger A bytte efter ett tag ut sig själv mot Inger Nygren) spela trippeln mot Landvetters Annelie Roolf, Moa Ingelstedt och Birgitta Wiking. Hans förväntningar infriades, 13-11 blev det till Kulknappen och därmed avancemang till åttondelsfinal.

Flera medlemmar i Kulknappen var på plats i Boulodromen för att heja fram sina klubbkamrater. Här en bild från singlarna mot Lindome, Kulknappen vann 3 av de 4 matcherna och ledde alltså med 6-2 inför dubbelmatcherna

Åttondelen mot Lindome inleddes med att Kulknappen vann tre av de fyra singlarna och alltså tog ledningen med 6-2. Det kunde mycket väl blivit fyra segrar, Ann-Britt höll ställningen länge mot f.d. landslagsspelaren Tove Orrbeck och hade 8-8 i ett läge då Tove tog en trea och kunde dra ifrån och vinna. Pia, Inger A och Christina vann sina matcher mot starka motståndare, som Signe Holgersson, Elisabeth Falk respektive Cissi Holm.

I dubbel besegrade Tove Orrbeck och Annete Falk sedan Christina och Pia med 13-2, varefter den andra dubbeln där Ann-Britt och Inger mötte Signe och Cissi blev betydelselös eftersom trippeln skulle bli avgörande oavsett resultatet i den matchen och därför avbröts.

Kulknappen ställde upp med Ann-Britt, Christina och Inger som fick möte Tove, Signe och Cissi. Hemmalaget tog ledningen och ledde länge matchen innan Lindome bytte ut Cissi mot Annete Falk. En olycklig omgång då de våra misslyckades med flera kulor och släppte en femma tillsammans med ett starkt avslutande skytte av Tove Orrbeck avgjorde matchen.

Kulknappens damer ska ha all heder för sin insats. Utvecklar de sitt taktiska tänkande kommer de att skörda många framgångar i framtiden. Utbildningsdagen ordnar med Patrik Wiik som Kulknappen tillsammans med Läjet arrangerar senare i höst kan säkert bidra till det.

Lage som tillsammans med Lindome tog sig vidare till kvartsfinalerna i Malmö den 27-28 oktober var Halmstad Petank som i sin åttondel besegrade Slottsskogen.

Publicerad: 2023-10-08

Senast uppdaterad: 2024-01-28

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se