Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

Tobbe sköt högst!

Poängskjutningen i årets KM är klar och de åtta finalisterna utsedda. Högsta poängen i kvalificeringen sköt Tobias Andersson som i sin andra omgång under torsdagskvällen nådde 30 poäng. Kvalgränsen för deltagande i finalen blev 18 poäng.

Här skjuter Per Bullen Berndtsson, som är klar för final.

Under torsdagskvällen fortsatte den i tisdags påbörjade kvalificeringen till finalomgången i årets skytte-KM. Totalt var det 20 medlemmar som ställde upp. Tobias Andersson, som senast var klubbmästare 2015, stod för kvalskyttets högsta poäng, 30, tätt följd av Timo Lager på 29 och Hans Ericsson på 28.

Christer Sandberg sköt 18 poäng och det räckte precis till en åttonde plats och han får alltså möta Tobias i den första kvartsfinalen tisdagen den 12 september. Regerande klubbmästaren Robban Bergström lyckades i år inte kvalificera sig till finalomgången.

Medelpoängen för de åtta finalisterna i kvalskjutningen blev 25, vilket är det högsta genomsnittet sedan 2015 då den var 27.

Finalomgången avgörs med duellskjutning tisdagen den 12 september utomhus vid Boulodromen enligt schemat nedan.

Text

Publicerad: 2023-08-17

Senast uppdaterad: 2023-08-23

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se