Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

Framgångsrik helg för Kulknappens serielag

Det har varit en intensiv och framgångsrik helg för Kulknappens serielag i förbunds- och distriktsserierna. Bäst lyckades vårt veteranlag i distriktsseriens division 3 men även de andra lagen lyckades med sina målsättningar och ska ha all heder av det.

Seriesegrarna i division 3 veteran 2023

Seriesegrare: Hans Ericsson, Melker Hofling, Jan-Olof Olsson, Laxen Carlsson, Jari Alatalo, Lennart Bengtsson, Christina Hofling och Inger Nygren.

Vårt öppna lag spelade i Ulricehamn dit SBF samlat flertalet förbundsserier. Målsättningen för laget har varit att hålla sig kvar i denna den näst högsta serien, vilket man lyckades med. 9 poäng samlade man ihop vilket gott och väl räckte till ett nytt kontrakt. Lagledaren Mats Peterson var mycket nöjd efter de två dagarna som inleddes med seger mot ett av topplagen, Gotheburg Boule Bangers, och avslutades med oavgjort mot Club La Boule De Trix från Skövde.

Division 1 södra

Våra veteranlag spelade i Halmstad alla tre. Kulknappens förstalag, för vilket Kenneth Johansson är spelande lagledare, la beslag på andraplatsen i division 2a och är nog nöjda med den placeringen. Vann serien gjorde malmölaget La Boule d'Or, som Kulknappen spelade oavgjort mot i det första sammandraget men nu förlorade i det andra med 3-1.

Vårt andra lag, som spelade i division 3 Halland, gjorde en mycket fin prestation och stod som seriesegrare efter en tuff avslutning på söndagen. Laget lyckades bara få oavgjort mot Tvååker i det näst sista mötet och var därmed tvungna att vinna sista mötet mot Läjet, som enligt lagledaren Kjell Andersson "kallat in det tunga gardet" och uppmanat de våra att "vänta lite med champagnen". Och visst blev det spännande. Det stod 1-1 efter två matcher och det två sista matcherna slutade båda 13-12 till Kulknappen. Därmed höll man undan för halmstadlaget Bouleklubben Klotet, trots att de vann samtliga sina fem möten i detta sammandraget. Tyvärr blir det inget avancemang i seriesystemet trots seriesegern. Reglerna tillåter inte att en klubb har två lag i samma serie och i division 2 har, som alla vet, Kulknappen redan ett lag.

Kulknappen har också ett tredje veteranlag, som spelar i division 4 Halland. Laget hamnade där på en femteplats i serien, vilket förhoppningsvis innebär att det blir spel i samma serie nästa år.

Tabellerna för veteranlagen hittar man här.

Nöjda spelare i öppna laget efter att ha lagt beslag på fjärdeplatsen i serien. Robban Bergtström, Mats Peterson, Berit Sjöberg, Jimmy Antonsson, Lars Mauritsson, Tobias Andersson, Fredrik Brorsson och Hasse Svensson.

Publicerad: 2023-08-13

Senast uppdaterad: 2023-08-17

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se