Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

Klart för finalspel i Årets Dubbel

Efter tre kvalificeringsomgångar är det nu klart vilka åtta lag det är som gör upp om titeln Årets Dubbellag i finalspelet tisdagen den 22 augusti. I den tredje kvalomgången som spelades igår kväll inomhus på grund av ovädret Hans anmälde sig ett nytt lag, Ann-Britt och Leif, som genom att vinna sina samtliga fyra matcher direktkvalificerade sig till finalspelet.

Den tredje kvalomgången av Årets Dubbel fick spelas inomhus på grund av det extremt dåliga vädret med starka vindar och regn. Elva lag ställde upp, bland dem ett nyanmält, Ann-Britt och Leif Carlsson. Totalt är det femton lag som deltagit i åtminstone en av de tre kvalificeringsomgångarna. Ann-Britt och Leif lyckades vinna alla sina fyra matcher under kvällen och blev tvåa efter Hans Ericsson och Hasse Svensson. Också Inger och Berny Andersson vann fyra matcher men hade lite sämre boulepoängskillnad och hamnade därför på tredje plats.

Så här ser tabellen för den tredje omgången ut:

Och här är den slutliga serietabellen där de tre kvalomgångarna är sammanräknade:

De åtta lag som kvalificerat sig till finalspelet är de vars placeringssiffra är rödmarkerad. Lagen med fet stil är de som direktkvalivicerat sig genom att vinna eller komma tvåa vid någon av de tre kvalomgångarna. Det innebär att Ann-Britt och Leif liksom Christer och Kristofer går före Inger och Mats, som alltså är utanför finalspelet. Bonuspoängen betyder att exempelvis när Hans/Hasse möter Christer/Fredrik så leder Hans och Hasse matchen med 7-4=3 poäng när matchen börjar, d.v.s. med 3-0.

Finalomgången spelas tisdagen den 22 augusti vid Boulodromen. Den spelas utomhus i alla väder om inte ovädret Hans får en likvärdig efterföljare.

Leif och Ann-Britt Carlsson lyckades kvalificera sig till finalspelet genom att placera sig på andra plats i gårdagens avslutande kvaliceringsomgång.

Publicerad: 2023-08-09

Senast uppdaterad: 2023-08-13

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se