Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

Sally och Douglas svenska mästare!

Sally Martinsson och Douglas Adolfsson blev på sista SM-dagen svenska mästare i dubbel V75!
Kenneth Johansson tog dagen innan silver i singel V75.

Foto: Carina Jansson, La Boule d´Or

Lyckliga guldmedaljörer, Sally Martinsson och Douglas Adolfsson. Foto: Carina Jansson

Kulknappen hade tagit silver- och bronsmedaljer under SM-veckan men guldet saknades in i det sista. Då trädde Sally och Douglas in på centercourten och såg till att sådana hamnade i Varberg i år också.

På vägen till finalbanorna på lördagskvällen besegrade de i slutspelet först rutinerade Uppsalaparet Inga Stenbrink och Olle Wiberg i en jämn match med 13-10, sedan Kungsbackas Jan Wiberg (förra årets singelfinalist) och Eva Durell med 13-8. Semifinalen blev en ojämn tillställning, Trollbäckens Christer Sköld och Tonie Wikström var chanslösa mot varbergsparet, som vann med 13-2. Tyvärr slutade tävlingen med en antiklimax, Göte och Kjell Andersson från Almedalen på Gotland tvingades av personliga skäl lämna walk over och därmed blev Sally och Douglas svenska mästare.

Sallys och Douglas seger innebär att Kulknappen fick guldmedaljer med sig hem för fjärde SM:et i rad. Sedan 2010 har Kulknappar tagit guld varje år utom 2013 och 2018 (2020 spelades inget SM).

Foto: Gittan Olausson

Kenneth Johansson, dubbel silvermedaljör. Foto: Birgitta Olausson

Silver i singel

Kenneth Johansson, som tillsammans med Gittan Olausson och Christer Gunnarsson tog silver i mixed trippel V75, lade ytterligare en medalj till sin samling när han på torsdagskvällen gick till final i singel V75.

Kenneth tog sig ganska enkelt efter poolspelet till semifinal där han i en jämn och spännande match besegrade Tage Axelsson från Sundsvalls Bouleklubb med 13-11. I finalen stod Kenneth inte riktigt att känna igen, framförallt var det skyttet, vanligtvis Kenneths starka sida, som fallerade. Lejonkulans Lars-Erik Årnfelt vann utan att någon gång vara hotad med hela 13-4.

Nämnas ska i sammanhanget att Linköpingsbon då tog sig tredje guldmedalj i detta SM, så det var en värdig motståndare Kenneth fick ge sig mot.

Kenneth silver innebär att han passerade Gittan i Kulknappens interna medaljliga. Han har genom åren erövrat 6 guldmedaljer, 4 silvermedaljer och 4 bronsmedaljer!

Dubblarna avslutade SM-veckan

Dubbeltävlingen inleddes på fredagen. I den öppna klassen tog sig Robban Bergström och Fredrik Brorsson vidare till slutspelets 16-delsfinal där de stötte på patrull mot elitspelarna Lukas Rudin och Martin Skärbäck från Sörbyängen. Robban och Fredrik spelade bra och hade i näst sista omgången tretton på plats vid ett par tillfällen som Lukas och Martin dock lyckades skjuta bort med sina sista kulor.

I V55-klassen vann Per Bullen Berndtsson och Jari Alatalo sin pool men förlorade tyvärr sedan i 16-delsfinalen på fredagens morgon.

I V65 lyckades Hasse Svensson och Mats Peterson bäst av Kulknappens lag och tog sig till 8-delsfinal med övertygande spel. Där blev det tyvärr stopp mot Ingemar Alexandersson och Peter Larsson från Mönsterås. Besvikelsen var stor direkt efter matchen. Vi hade ju matchen i vår hand, sa de båda kulknapparna. -Vid ställningen 11-4 tappade vi 4 lite oturligt 4 poäng och matchen vände. 11-13 blev det till slut.

Ann-Britt och Leif Carlsson var det av övriga kulknappslag i V65-klassen som tog sig längst, de förlorade sin 16-delsfinal.

 

Publicerad: 2023-07-10

Senast uppdaterad: 2024-01-03

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se