Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

Silver och brons i mixed trippel

Mixed trippel – Kulknappens medaljörer: Inger, Mats, Hasse, Gittan, Kenneth och Christer

Kulknappen fick också i år en lyckad start på sitt SM-deltagande. Gittan Olausson, Kenneth Johansson och Christer Gunnarsson la beslag på silvermedaljerna och Inger Nygren, Mats Peterson och Hasse Svensson på bronsmedaljerna.

I går kväll spelades det semifinaler och finaler i samtliga mixed trippelklasser.

Kulknappens Gittan Olausson/Kenneth Johansson/Christer Gunnarsson, som var titelförsvarare i V75-klassen hade under måndagen spelat sig fram till semifinal i vilken de inte släppte mer än 2 poäng till Luleå-laget Baudin/Utterström/Utterström. I finalen fick de sedan möta Lejonkulans Arne Johansson/Inger Årnfelt/Lars-Erik Årnfelt. Det blev en jämn match som länge stod och vägde men som slutade 13-10 till Linköpingslaget.
De tre kulknapparna har tidigare vunnit SM-guld i både V75-klassen (2022) och V65-klassen (2019) så även om de direkt efter gårdagens match känner en viss besvikelse så är det ju en fin prestation att ännu en gång ha spelat final i SM och fått silvermedaljer med sig hem.

Fjolårets bronsmedaljörer i mixed trippel V65 Inger Nygren/Mats Peterson/Hasse Svensson inledde årets SM i övertygande stil och tog sig utan större problem till semifinalen efter att som poletta vunnit i slutspelet med 13-8, 13-8 och 13-4. I semifinalen stötte de sedan på guldmedaljörerna från 2019 Kalmarlaget Anders Benderix, Kenneth Hallberg och Francine Wallster. Det blev en jämn match där kulknapparna vid ställningen 5-7 tog en fyra och gick upp i ledning. I omgången efter återtog Kalmar ledningen, 9-10. I det läget fick kulknapparna en lysande chans till att avgöra matchen sedan Kalmars läggare rullat ut två klot från banan, mittspelaren lagt två klot för kort och skytten lagt in en av sina två klot som tvåa. Kulknapparna hade då fem klot kvar och matchen i sin hand. Det räckte tyvärr inte på den extremt svårspelade centercourten, två poäng blev det och det stod 11-10. En lite tursam lilleflytt vid ställningen 11 lika avgjorde sedan matchen till Kalmars fördel.

Mixed dubbel idag

Under tisdagens förmiddag fortsatte mixed dubbel-spelet, som inleddes under måndagen, med trettioandredelsfinaler. Tre lag från Kulknappen var med så långt i V65. Lena Karlsson och Lars Mauritsson slogs där tyvärr ut av ett lag från Jönköping. Ann-Britt Carlsson och Hasse Svensson vann sin match men föll i sextondelen mot det för kulknapparna välkända paret Carina och Clas Jansson från la Boule d´Or. Också Inger Nygren och Mats Peterson fick se sig besegrade i sextondelen där de mötte Fjäderns Mia och Lars Svensson.

I V75-klassen tog sig Gittan Olausson och Kenneth Johansson till kvartsfinal där de fick möta Höglandets Leopold Böttcher och Christiane Negrelli. Matchen spelades i ett uselt väder med mycket stark vind och regnskurar. Det blev tyvärr förlust för Gittan och Kenneth med siffrorna 7-13.

Singel imorgon onsdag

Singel alla klasser inleds i morgon kl. 9.00. Då SM-debuterar Jari Alatalo, Per Bullen Berndtsson och Martin Weddig med spel i V55-klassen. Hasse Svensson är Kulknappens ende deltagare i V65-klassen medan inte mindre än fem kulknappar spelar i V75: Leif Kalifen Carlsson, Christer Gunnarsson, Kenneth Johansson, Sally Martinsson och Birgitta Olausson.

Publicerad: 2023-07-04

Senast uppdaterad: 2023-07-17

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se