Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

Årets Dubbel - premiärspel i kall östanvind

12 lag anmälde sig till Årets Dubbel när första kvalificeringsomgången spelades vid Boulodromen i går kväll. Solen sken och det blev en fin kväll trots den kalla östanvinden. De två lag som nu är direktkvalificerade för finalspelet är Christer Sandberg/Kristofer Hirverud och Martin Weddig/Ronnie Apelqvist.

Varje lag spelade fyra matcher mot lottade motståndare, matcherna var tidsbegränsade till 50 minuter, vilket kanske bidrog till att tävlingen kunde avslutas före mörkrets inbrott. Sista matchen var slut strax före kl. 21.

Tävlingen består av tre kvalificeringsomgångar och en finalomgång. Till finalen går de lag som blivit etta eller tvåa i någon av de tre grundomgångarna plus de bäst placerade lagen i den sedan sammanräknade tabellen så att antalet blir åtta. De lag som redan i går kvalificerade sig för finalspelet i augusti är alltså Christer Sandberg/Kristofer Hirverud och Martin Weddig/Ronnie Apelqvist. Båda dessa lag var som framgår ur tabellen nedan de enda som vann alla sina fyra matcher.

När nästa kvalomgång spelas den 13 juni är nya lag välkomna att anmäla sig.

Ur tabellen nedan framgår vilka lag som möttes och resultaten i samtliga matcher i gårdagens omgång.

Publicerad: 2023-05-10

Senast uppdaterad: 2023-05-21

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se