Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

Alla tre Kulknappslagen till final i lag-DM

Kulknappen 2, Leif Carlsson, Douglas Adolfsson, Sally Martinsson, Ann-Britt Carlsson, Christina Hofling och Melker Hofling, behövde bara vinna en match för att ta sig till finalomgången i lag-DM.

Den gångna helgen inleddes årets lag-DM med kvalomgångar i Boulodromen. Kulknappens tre lag tog sig alla vidare och gör tillsammans med 5 andra hallandslag upp om mästartiteln söndagen den 12 mars. Också den i Boulodromen.

Lag-DM inleddes under lördagen med poolspel. Kulknappen fick en knackig start med förlust mot Kungsbacka i den inledande matchen. Hasse Svensson stod för den enda vinsten. Poolen innehöll bara tre lag så när Kungsbacka sedan förlorade mot Vallås 2 så fick Kulknappen chansen till revanch i skiljematchen. Trippellaget Inger Nygren, Lena Karlsson, Lars Mauritsson vann också sin match, vilket innebar att resultatet i dubbeln saknade betydelse och därför avbröts.

För att gå vidare till finalomgången krävdes sedan vinst i utjämningsmatchen mot Läjet. Hasse besegrade Läjets alltid svårslagne Ove Antonsson. I dubbeln mötte Mats och Timo Marika Svensson och Kjell Andersson. Vid ställningen 7 lika tog Kulknapparna ett paket och saken var klar. Lena Karlsson, Inger Nygren och Lars Mauritsson, som spelade trippeln, ledde då med 5-4 men behövde alltså inte spela färdigt matchen.

Till slutspel efter första dagens grundomgångar går förutom Kulknappen 1, Vallås 2, Falken Pétanque och Gullbranna.

Kulknappen 2 gjorde entré först på söndagen och behövde bara en match för att ta sig vidare till finalomgången. Laget som hamnat i en trepool stod över första mötet och fick sedan möta Läjet 1 som in sin första match besegrat Furet. I mötet mot Läjet inträffade det ovanliga att trippelmatchen tog slut först. Ann-Britt Carlsson, Sally Martinsson och Douglas Adolfsson stod för den bedriften. En kort stund senare rullade Leif Carlsson in den trettonde poängen i singelmatchen mot Läjets Ulla-Britt Persson och segern var klar. Christina och Melker Hofling kunde samla ihop sina klot, matchen saknade betydelse.

Någon utjämningsmatch behövde laget som etta i den poolen inte spela.

Kulknappen 1. Timo Lager, Lena Karlsson, Inger Nygren, Mats Peterson, Hasse Svensson och Lars Mauritsson.

Kulknappen 3. Bullen Berndtsson, Martin Weddig, Kenneth Johansson, Gittan Olausson, Jari Alatalo, Hans Ericsson och Bosse Karlberg.

Också Kulknappen 3 tog sig under söndagen vidare till finalomgången men för dem krävdes det tre segrar innan det var klart. Laget inledde mot Tullbron 2. Bullen Berndtsson vann singeln, Hans Ericsson och Martin Weddig dubbeln så trippeln där Kenneth Johansson, Jari Alatalo och Gittan Olausson spelade avbröts då.

I segrarmatchen i poolen mötte Kulknappen Knuff, som hade flera rutinerade spelare i laget. Kenneth, Jari och Gittan förlorade trippeln ungefär samtidigt som Bullen vann singeln och det stod 1-1. Hans och Martin vann övertygande sin match.

I utjämningsmatchen som följde på poolspelet stod Läjet som Kulknappen 2 besegrat som motståndare. Per vann singeln och Hans och Martin dubbeln så trippeln avbröts då segern var klar.

Söndagen den 12 mars spelas finalomgången i Boulodromen och då är alla tre Kulknappslagen bland de åtta kvalificerade. Samtliga resultat och lottningen i finalomgången hittar man genom att klicka på röda knappen nedan!

Publicerad: 2023-02-25

Senast uppdaterad: 2023-03-01

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se