Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

Träningstips

David le Dantecs träningstips och övningar

David le Dantec, två gånger världsmästare och tidigare förbundskapten för det svenska landslaget ger här ett antal tips på övningar och träningstips.

Skriv ut övningarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och använd dem på dina egna träningspass.

Du kommer att bli en bättre boulespelare!

Hur man spelar pétanque — Mitt sätt!

Rickard Nilsson, en av Sveriges bästa boulespelare, som spelat boule sedan 1989, har gjort den här utmärkta instruktionsvideon.
Han går igenom grunderna där nybörjare och även proffs kan lära sig något och få lite tips. Hur man håller klotet, hur man lägger, skruvar och skjuter. Tips och tricks.
Rickard har en egen youtube-kanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där han lagt ut många fina egenproducerade filmer.

Bouleskola - Sitta eller stå upp?

En trevlig instruktionsfilm från Boulebarstore. Måns Daniel heter killen som visar, han blev svensk mästare i singel i år!

Den flesta som börjar spela boule står upp när de lägger. Men det finns en teknik till - sittandes! Båda har sina fördelar och de försöker vi redovisa i den här videon. Ni får se mig testa teknikerna på tre olika underlag. Banor som skiljer sig mycket och kräver mer eller mindre av läggaren.

EPA Petanque Traing Video

En mycket bra instruktionsfilm, som gjorts av Englands Petanqueförbund. Filmen är en grundlig genomgång av hur man spelar alltifrån hur man väljer klot, greppar det, lägger och skjuter till taktiska råd och hur man som lag uppträder på banan. Filmen ger också exempel på bra övningar för träning ensam eller tillsammans med andra.

Publicerad: 2023-01-14

Senast uppdaterad: 2023-07-09

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se