Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

Tre DM-titlar till Kulknappen

Per Bullen Berndtsson blev distriktsmästare i singel redan första dagen då DM-helgen inleddes i Falkenberg. Han besegrade Läjets Kjell Andersson i V55-singeln. På lördagen sedan blev Birgitta Olausson och Kenneth Johansson mästare i dubbel V75 en seger som de sedan följde upp med att tillsammans med Christer Gunnarsson lägga beslag på DM-titeln i trippel V65.

Foto: Christina Hofling

Under Kristi Himmelfärds-helgen har det spelats DM i de flesta distrikt runt om i Sverige. Så också i Halland där samtliga klasser spelades vid Falkenbergs Boulecenter. Klasserna var många och intresset för tävlingarna sisådär, vilket innebar att många klasser ställdes in.

På premiärdagen spelades det singel och mest framgångsrik av Kulknappens deltagare då blev Bullen Berndtsson som i singelfinalen i V55-klassen besegrade Läjets Kjell Andersson. Inger Nygren blev tvåa i damklassen och Mats Peterson tvåa i den öppna klassen. Hasse Svensson gick till kvartsfinal i V65, som var den klass som samlade flest deltagare, 22 st.

Finalisterna i V55-singeln, Kjell Andersson Läjet och Kulknappens Bullen Berndtsson. Foto: Lennart Ingeltun

Det dröjde sedan till lördagen innan Kulknappens deltagare placerade sig så att de kom med i resultatlistan på sbfonline, Gittan och Kenneth, som alltid är bäst när det gäller, spelade hem DM-titeln i V75-dubbeln. Inger Nygren och Lisbeth Andersson gick till semifinal i damdubbel och Hasse Svensson och Mats Peterson till kvartsfinal i V65-dubbeln.

Under avslutningsdagen vann Gittan, Kenneth och Christer Gunnarsson V65-trippeln. I finalen besegrade de Knuffs Lennart Nordqvist, Bengt Hallström och Lars-Åke Simonsson. Innan dess hade de bl.a. besegrat Inger Nygren, Hasse Svensson och Mats Peterson i semifinalen.

Publicerad: 2023-05-21

Senast uppdaterad: 2023-06-08

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se