Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

Mats, Hasse och Timo poolvinnare men utslagna

Många medlemmar i Kulknappen hade tagit sig till Falkenberg idag för att stötta Timo, Mats och Hasse, som deltog i landslagskvalet V55 där idag. De tre tog sig vidare ur poolen som ettor men förlorade sedan mot D.E. la Boules lag Kent Pettersson.

Lägga eller skjuta? Kulknapparna diskuterar och Läjets Kjell Andersson tittar på.

Timo, Hasse och Mats inledde landslagskvalet med en seger mot Calmar Petanque, 13-8 blev det. I den andra matchen, som spelades mot Läjets Kjell Andersson, Ulla-Britt Persson och Ingvar Ohlsson, blev det tyvärr förlust. Läjet tog vid ställningen 9-8 en fyra efter några olyckligt studsande lägg från Kulknappens sida. Nu krävdes det seger i den sista poolspelsmatchen mot Värnamo Boule för att gå ur poolen för vidare spel och det lyckades. 13-6 blev det.

Timo med supportrar bakom ryggen. Många klubbkamrater hade tagit sig till Falkenberg för att heja.

16 lag vidare till finalspelet i Varberg den 1-2 april

Den 1-2 april samlas lagen som den här helgen kvalificerat sig för finalspelet i Varberg. Kulknappen står då som värd för tävlingen tillsammans med Svenska Bouleförbundet.

16 lag blir det och vilka de är kan man, när alla kvalificeringstävlingarna är färdigspelade imorgon kväll, hitta på Svenskboule.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Klicka på Lottning för respektive ort!)

Läjet vann mot Kalmar och därmed var det tre lag som stod på två segrar. Klotskillnaden avgjorde då så att Kulknappen blev etta (+7), Läjet tvåa (+5) och Värnamo trea (+3).

För att sedan ta sig vidare till finalomgången i Varberg den 1-2 april krävdes det dock ytterligare en seger. I den matchen blev D. E. la Boules Kent Pettersson, Joakim Trogen och Eva-Karin Ingelstedt för svåra, 3-13 blev det och landslagskvalet var över för kulknapparna för den här gången.

Ett varbergslag gick emellertid vidare till finalspelet om två veckor, Kjell, Ulla-Britt och Ingvar kvalificerade sig genom seger i den avgörande matchen mot ett lag från Slottsskogen.

Samtliga resultat från dagens spel i Falkenberg hittar man här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kjell Andersson, Läjet, mäter.

Publicerad: 2023-03-18

Senast uppdaterad: 2023-03-25

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se