Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

Lag-DM – Kulknappen 1:a, 3:a och 3:a

Kulknappen hade en fin dag när slutspelet i lag-DM V55 avgjordes under söndagen, tre av de fyra semifinalisterna var från Kulknappen. Leif Carlsson, Douglas Adolfsson, Sally Martinsson, Ann-Britt Carlsson, Christina Hofling och Melker Hofling blev distriktsmästare

Timo tackar Melker för matchen och gratulerar till segern i den avgörande dubbeln. Mats samlar ihop sina klot.

Domaren Göran Skoglund mäter i semifinalens dubbelmatch, som Martin och Hans förlorade mot Falkens Jans-Anders och Jan.

Söndagen den 12 mars spelades slutspelet i lag-DM i Boulodromen. Bland de 8 lagen som kvalificerat sig till A-slutspelet fanns alla tre Kulknappslagen. I kvartsfinalerna vann Kulknappen 1 mot Tullbron 1 och Kulknappen 2 och Kulknappen 3 mot var sitt Vallåslag.

I Kulknappen 1 spelade Inger Nygren, Hasse Svensson, Timo Lager, Lena Karlsson, Lars Mauritsson och Mats Peterson, i Kulknappen 2 Ann-Britt Carlsson, Leif Carlsson, Melker Hofling, Christina Hofling, Sally Martinsson och Douglas Adolfsson och i Kulknappen 3 Gittan Olausson, Kenneth Johansson, Jari Alatalo, Per Bullen Berndtsson, Martin Weddig Bosse Karlberg och Hans Ericsson.

Semifinalen mellan Kulknappen 1 och Kulknappen 2 blev spännande efter det att Hasse besegrat Leif i singeln medan Lars, Inger och Lena förlorat mot Ann-Britt, Sally och Douglas. Dubbeln där Mats och Timo mötte Christina och Melker blev alltså avgörande. Den jämna matchen slutade med seger för de sistnämnda och Kulknappen 2 var klara för final.

I den andra semifinalen som spelades mellan Kulknappen 3 och Falken Pétanque blev det förlust för Kulknappen efter det att Falken vunnit både singeln och dubbeln.

Därmed var det klart för final mellan Kulknappen 2 och Falken. Melker och Christina vann dubbeln mot Jan-Anders Westman och Jan Nilsson, Sally, Ann-Britt och Douglas vann trippeln, vilket gjorde att singelmatchen, som vanns av Falken Pétanque, inte påverkade utgången av finalen.

Kulknapparna har all anledning att vara nöjda med årets lag-DM. Nitton lag deltog i årets upplaga och de tre Kulknappslagen fanns alla med i semifinalerna!

Senast lag-DM spelades var 2019 och även då var det ett lag från Kulknappen som blev distriktsmästare.

Publicerad: 2023-03-12

Senast uppdaterad: 2023-03-16

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se