Gå till innehåll
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen
Varbergs Bouleklubb - Kulknappen

Kulknappen utslagna ur Svenska Cupen

Svenska Cupen inleddes förra helgen med spela på fyra platser i Sverige. Kulknappen spelade i Lindome och mötte där i första matchen ett starkt hemmalag mot vilka tyvärr blev förlust.

Hasse och Fredrik har här fem poäng på plats och Fredrik ska försöka lägga in för en sjätte i matchen mot Stefan Giza och Daniel Larsen.

Den 14 januari deltog Kulknappen i Svenska Cupen öppen, som spelades samtidigt på fyra platser i Sverige. Kulknappen stötte på svårt motstånd redan i det inledande lagmötet då Lindome lottats som motståndare.

Matchen inleddes med sex st singlar. Tobias Andersson slog Henrik Hugosson och Fredrik Brorsson vann mot Davy Johansson. Övriga kulknappar förlorade Jimmy Antonsson mot Daniel Larsen, Berit Sjöberg mot Cecilia Holm, Robban Bergström mot Davy Johansson och Hasse Svensson mot Stefan Giza. Efter singlarna stod det då 4-8 eftersom varje seger gav 2 poäng.

I dubblarna såg det sedan inledningsvis lovande ut. Tobias och Robban tog ledningen mot Andreas Logg och Henrik Hugosson men Lindomelaget knappade in och vid ställningen 9-8 till de våra valde Robban att byta ut sig själv och Jimmy tog plats på planen i ett skede då Lindome var på gång och kunde vinna matchen med 13-10. Fredrik och Hasse spelade bra i mötet mot bästa Lindomelaget Stefan Giza och Daniel Larsen. I ett skede av matchen (bilden ovan) tog Hasse och Fredrik en femma och gick upp i ledningen med 9-5. Tyvärr så släppte man sedan en femma ett bara omgångar efter varefter Lindomelaget vann med 13-9. I den mixade dubbeln ledde Berit och Mats från början till slut. Mats la mycket bra och Berit, som inte skjutit så bra i singeln, lyckades bra med skyttet. Lindomelaget bestod av Fredrik Holmqvist, som byttes ut i slutet av matchen mot Davy Johansson, och den duktiga skytten Cecilia Holm. Matchen slutade 13-7 till Kulknappen.

Inför tripplarna stod det då 7-14 eftersom varje dubbelseger gav 3 poäng. Det innebar att Kulknappen var tvungna att vinna båda tripplarna för att gå vidare. Så blev det inte. När Berit, Hasse och Fredrik förlorat sin match mot Davy, Andreas och Tove Orrbeck så var lagmötet avgjort och matchen mellan Jimmy, Tobias och Robban mot Daniel, Stefan och Fredrik avbröts vid ställningen 5-11. Trippelsegern gav 5 poäng, saken var klar 19-7 till Lindome.

Publicerad: 2023-01-14

Senast uppdaterad: 2024-01-28

Författare: Christer Sandberg

Besöksadress
Stenåsavägen 5
432 32 VARBERG

Postadress
c/o Inger Nygren
Köpstadsvägen 60
432 50 VARBERG

Kontakta oss

070-310 34 04
info@kulknappen.se