Hoppa till sidans innehåll

Veteranerna säkrade kontraktet

13 AUG 2022 21:59
Efter första dagen av helgens förbundsseriespel står det klart att Kulknappens veteraner säkrat kontraktet i division 2A. Idag tog laget 4 poäng. Vårt öppna lag i division 1 södra behöver ta 1 poäng i morgon för att vara säkra på nytt kontrakt.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2022 21:59

Vårt V55-lag i division 2A, som i helgen spelar i Malmö, inledde dagen med förlust mot Malmölaget La Boule d´Or, 1-3 blev det. I det andra mötet överraskade laget genom att besegra serieledarna från Staffanstorp, Lillens Vänner för att sedan i dagens tredje möte göra vad som förväntades – besegra Tvååker med 4-0.

Lagledaren Christer Gunnarsson var glad när undertecknad talade med honom under kvällens middag och betonade att det råder mycket god stämning i laget, man trivs tillsammans och har stora förhoppningar om att ta ytterligare poäng under morgondagen när man möter först Tyringes Boulegetingar och sedan bottenlaget Sansjö Boule. Laget har då ingen press på sig eftersom kontraktet nu är säkrat. Någon serieseger finns inte i sikte.

Så här ser tabellen ut inför de två avslutande omgångarna:

imagelk6i9.png

Också vårt öppna lag som spelar i den näst högsta serien, division 1 södra, har varit i farten idag. Laget inledde med en förlust mot Göteborg Boulebangers, ett lag som man besegrade vid det första sammandraget i Malmö. Nu blev det förlust med 1-3. I det andra mötet besegrades Tjust Pétanque Club med 3-1, samma som i Malmö i juni. I dagens sista och tredje möte blev det förlust mot serieledarna Halmstad Petank.

Tabellen när två lagmöten återstår ser ut så här:

imagezqex9.png

Nu gäller det att under morgondagen förnya kontraktet. För att vara riktigt säkra att få stanna kvar i division 1 krävs det 1 poäng i de två återstående matcherna. Den första spelas mot Hjo-laget Carl XIV Johan och den andra på bottenlaget Ödenäs. I Malmö i juni blev det förlust mot Hjo men klaffar spelet och de våra vaknar i tid på rätt sida så är det inte en omöjlig match. Skulle man inte lyckas med det så borde väl den poäng som saknas kunna tas mot jumbolaget Ödenäs?

Alla kulknappar som inte har något annat för sig: Åk till Falkenbergs boulecenter i morgon och heja fram vårt divison 1-lag!

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

  

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info