Hoppa till sidans innehåll

Veteranerna kvar i ettan – Öppna laget flyttas ner

22 AUG 2017 10:25
Kulknappens veteraner slutade som tvåa i division 1 södra och det öppna laget flyttas ner till division 2 efter seriesammandraget i Halmstad den gångna helgen.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2017 17:41

VETERANSERIEN

Vid seriesammandraget i Borås i böjran av juni lyckades Kulknappens veteranlag lägga beslag på förstaplatsen med tre segrar och två oavgjorda lagmöten. Förhoppningarna var därför högt ställda när laget i lördags morse åkte till det andra sammandraget i Halmstad, siktet var inställt på serieseger.

Dagen inleddes med med två oavgjorda möten, mot först Trelleborg och sedan vellingelaget Fjädern. Båda dessa lagen besegrades i Borås så lite besvikelse infann sig i laget. I den tredje matchen besegrades Falken Pétanque med 3-1.

Söndagsspelet inleddes med en nytt oavgjort lagmöte 2-2- mot Tyringes Boulegetingar. Den sista matchen i sammandraget kunde blivit en ren seriefinal men när det var dags att ta sig an malmölaget Quatre Boule hade de redan en ointaglig ledning. Visserligen kunde man vid seger hamna på samma poäng men matchskillnaden skulle ändå avgöra till Quatres fördel. Veteranerna visade ändå att man är ett topplag genom att i det mötet vinna med 3-1. Något kval till elitserien blir det alltså inte men väl en hedersam andraplats i divison 1 södra.

Kulknappens V55-lag: fr.v. Klaus Grossmann, Leif Carlsson, Lennart Bengtsson,
Birgitta Olausson, Kenneth Johansson, Lennart Johansson, Berny Andersson och
Christer Gunnarsson. (Foto: Christer Gunnarsson)

 

 

DIVISION 1 SÖDRA

Förhoppningar fanns också hos vårt öppna lag i division 1 södra. Visserligen åkte laget till Halmstad utan Fredrik Brorsson, som arbetade hela helgen, men att lyckas lägga beslag på en av kvalplatserna i Linköping i september hade man i alla fall förhoppningar om.

Laget inledde lördagen bra med oavgjort mot knäredslaget Le Petit, ett möte som egentligen kunde slutat hur som helst. Båda de avlslutande matcherna var mycket jämna, 13-12 och 11-13. I det andra mötet var vi emellertid chanslösa. Där mötte vi ett mycket starkt La Boule d´Or, ett lag med en klar målsättning att åter ta sig elitserien (vilket de också lyckades med). Sist på lördagen mötte vi IFK Goteboule. Vårt lag 1, Inger, Mats och Timo, vann då sina båda matcher medan vårt lag 2, Hasse, Christer och Tobias, förlorade sina. Oavgjort 2-2 alltså.

Söndagsspelet inleddes med förlust mot ett starkt spelande Halmstad Petank med 4-0. Sammandragets avslutande möte kom därmed att bli direkt avgörande för vilket av laget som skulle flyttas direkt ner till divison 2, Kulknappen eller Björnboularna från Åstorp. 1-3 blev det i det mötet och därmed var det klart att Kulknappen nästa år spelar i divison 2.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info