Hoppa till sidans innehåll

Sverige tog brons i Monaco - Mats på prispallen

20 OKT 2016 18:09
Sveriges V55-landslag hamnade lite oväntat på prispallen vid EM i Monaco idag. Detta trots att man förlorade kvartsfinalen på Tyskland. Tyskarna blev emellertid diskade sedan det visat sig att deras plomberande läggare spelat med preparerade klot!
  • Uppdaterad: 20 OKT 2016 18:50

De svenska bronsmedaljörerna är fr.v. Mats Peterson (lagledare), Hannu Kolehmainen, Thomas Callderyd, Dennis Duvenfelt och Janne Johansson.

Vann  gjorde Holland som slog Tjeckien i finalen och tredjeplatsen delade Sverige med Ryssland.

Efter matchen mellan Sverige och Tyskland begärde domaren att få ta med sig ett klot från varje spelare i de båda lagen för kontroll. Efter en första kontroll visade det sig att den Tysklands läggares klot inte uppförde sig som det skall. Spelaren diskvalificerades därför men laget fick spela vidare i semifinalen.

Efter denna öppnades det beslagtagna klotet. Då visade det sig att klotet innehöll en trasa och en tyngd! Det rörde sig alltså om medvetet fusk och tävlingsjuryn kunde inte göra mycket annat än att diska hela laget och utse Sverige till tredjepristagare

Sverige gjorde ett bra EM, att bli trea i det 28 lag starka startfältet är starkt. På vägen till kvatsfinalen slog man bl.a. ut Spanien, som var en av förhandsfavoriterna.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info