Hoppa till sidans innehåll

Svenska Cupen: Kulknappen vidare till finalspel i Uppsala

04 OKT 2021 15:44
Kulknappens V65 kvalificerade sig den gångna helgen till finalspel i Uppsala den 6-7 november. De vann gruppspelet i Halmstad på samma poäng men med bättre matchskillnad än Helsingsborgslaget Kärnan, som de dessutom besegrade i lagmötet
  • Uppdaterad: 13 AUG 2022 21:57

Kulknappens V65-lag åkte i helgen till Halmstad för att i kamp med fyra andra lag försöka kvalificera sig till slutspelet i Svenska Cupen i Uppsala den 6-7 november. De som UK tagit ut och som gav sig iväg var Lennart Ingeltun, Berny Andersson, Gittan Olausson, Inger Nygren, Stig Johansson och Kenneth Johansson. (Fotot ovan är taget av Ove Johansson.) Laget spelade två lagmöten på lördagen och två på söndagen.

Det började bra på lördagen mot förhandsfavoriterna Kärnan. 4-1 blev det till Kulknappen som i tripplarna ställde upp Berny/Inger/Lennart och Stig/Gittan/Kenneth (mxt). Båda dessa lag vann sina matcher 13-8 resp. 13-1 En av dubblarna förlorades sedan med 9-13 medan de båda andra vanns med 13-4 och 13-8. Självförtroendet hos de våra stärktes naturligtvis efter den segern. 3-2 mot Malmölaget Quatre Boules i andra matchen spädde på.

I det första mötet på söndagen blev det tyvärr förlust med 3-2 efter förluster i mixedtrippel och mixeddubbel och i en av dubblarna. Men vad gjorde det när det sista lagmötet mot Rövarkulan slutade med seger 5-0, som för övrigt var helgens enda 5-0 seger!

Samtliga resultat finns publicerade här.

Totalt var 24 lag anmälda vilka kvalspelade på tre orter, förutom i Halmstad också i Borås och Rimbo. Följande lag kvalificerade sig till finalspelet i Uppsala: IF Bodens Pétanque, Trollbäckens Bouleklubb, Malmköpings Boule från Flen, Lidköpings Bouleklubb, Lejonkulan Pétanque Club från Linköping, BK Kärnan, VBK Kulknappen samt segrarna från 2019 BS Nordboulen från Umeå, som är direktkvalificerade.

Segrarna i Svenska Cupen 2019, Umeålaget BS Nordboulen.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

  

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info