Hoppa till sidans innehåll

Svenska Cupen: Inga kulknappar till Uppsala

10 OKT 2017 13:52
I lördags spelades grundomgångarna i Svenska Cupen för veteraner. Kulknappen var representerade i båda klasserna V55 och V65 men inget av de båda lagen lyckades ta sig vidare till finalspelet i Uppsala den 11-12 november.
  • Skapad: 10 OKT 2017 13:52

I V65-klassen kvalificerar man sig distriktsvis vilket innebär Halland för vår Kulknappens del. Tråkigt nog var det bara två lag som anmälde sig i år, Falken Pétanque och Kulknappen. Det behövde alltså bara spelas en match för att avgöra vilken klubb som skulle få åka till Uppsala. Under flera år har Kulknappen dominerat och tagit sig vidare och också vid ett par tillfällen lagt beslag på titeln. Men så inte i år. Falken Pétanque vann mötet med 3-2.

I V55-klassen var det 10 lag från sydsverige som gjorde upp om tre finalplatser. Lagen var seedade i tre grupper i vilka ettan kvalificerade sig direkt till finalen i november.

Kulknappen var lottat i en tregrupp tillsammans med Kronäng och malmöklubben Nobel. I det första mötet besegrade vi Kronäng med 3-2 efter en trippelvinst och två i dubblarna. Sedan slog Kronäng Nobel med samma siffror. Då var vi många som trodde att det skulle gå vägen för våra V55:or. Men som framgått i ingressen så lyckades  de våra inte med det utan förlorade med 1-4 och hamnade trea i gruppen.

De tre lag som tog sig till slutspelet från varbergsgrupperna är förutom Nobel La Boule d´ Or och Lillens Vänner från Staffanstorp.

Så här ser de ut lagen som, tillsammans med fem andra lag från övriga Sverige, gör upp om titeln i  Uppsala:

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info