Hoppa till sidans innehåll

Svenska Cupen för damlag inleds på lördag

23 JAN 2020 11:16
Till helgen inleds Svenska Cupen för damer med grundspelet på fyra orter i Sverige. Kulknappens lag spelar i Tyringe och inleder gruppspelet under lördagen.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2020 11:16

Totalt har 41 klubbar anmält sig till Svenska Cupen för damer. Tävlingen inleds kommande helg med spel på tre orter, Motala, Uppsala och Tyringe. Då skall det avgöras vilka 8 lag som ska göra upp om slutsegern under finalomgången i Halmstad den 22-23 februari. Ett av de 8 lagen är direktkvalificerade, förra årets mästare Coccinelle Petanque Club.

I Tyringe är det 15 lag som ska göra upp om 3 finalplatser. Kulknappen inleder med gruppspel på lördagen med spel mot Hällesåker, D.E. La Boule och Sällskapet Quatre Boules. För att komma vidare till spel under söndagen krävs seger i den gruppen. Under söndagen blir det sedan spel i tre grupper varifrån segrarna går vidare till finalspelet i Halmstad.

Kulknappens lag, som tagits ut av UK, består av Lena Hjalmarsson, Christina Eng, Inger Nygren, Ann-Britt Carlsson, Birgitta Olausson och Ellinor Gunnarsson. Lagledare är Kenneth Johansson.

I varje klubbmöte ska ett klubblag bestå av 4 till 5 spelare. Först spelas en trippel och sedan två dubblar.

Tävlingsbestämmelser hittar man här.

Vill man följa hur det går för Kulknappens damer under lördagen så hittas resultatsidan här.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

 

  

 

 

 

 

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info