Hoppa till sidans innehåll

Svenska Cupen - Kulknappen förlorade knappt i åttondelen

21 FEB 2022 10:15
Kulknappen förlorade åttondelsefinalen i Svenska Cupen öppen mot La Pomme de Pin i Lindome i lördags efter att i sextondelen ha slagit Landvetter Boule Club med hela 16-2.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2022 10:15

Ett fyrtioital lag gjorde den gångna helgen på fem spelorter upp om slutspelsplatserna i Svenska Cupen öppen. Kulknappens lag spelade i Lindome där de i den första matchen mötte Landvetter, som besegrades med 16-2.

Först spelades det sex singlar, där varje seger gav 2 poäng, sedan tre dubblar där varje seger gav 3 poäng och slutligen 2 tripplar, där varje seger gav 6 poäng poäng. Lagmötet bröts när ett lags ledning var ointaglig.

Mötet mot La Pomme de Pin, från Toarpsdal utanför Borås, där vår medlem Kristofer Hirverud har sin licens och tävlingsspelar, blev desto mer spännande. Kulknappen vann tre singlar och POM tre, 6-6 alltså efter dem.

Tyvärr förlorade sedan Jimmy och Hasse samt Robban och Tobbe sina dubblar, vilket innebar att den tredje dubbeln, där Fredrik och Berit bildade lag, då blev betydelselös för slutresultatet och därför inte spelades färdig. För att Kulknappen skulle vinna mötet var vi alltså tvugna att vinna båda tripplarna.

Det började bra Jimmy, Tobias och Robban vann och i den mixade trippeln med Berit, Fredrik och Hasse tog vi ledningen med 9-2. Efter att POM då bytte ut sin läggare vände matchen och POM vann med 13-10.

Synd naturligtvis inte minst med tanke på att Kulknappen i år mönstrar ett riktigt starkt lag. Jimmy Antonsson gjorde come back som tävlingsspelare och visade upp ett talangfullt läggspel, som imponerade på såväl lagkamrater som motståndare. Kulknappen kan se fram emot en fin utomhussäsong i förbundsseriespelet.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

  

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info