Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Sandberg

Svalt intresse för DM

31 MAJ 2022 10:22
Årets DM-tävlingar inleddes under Kristi Himmelfärdshelgen med spel i Varberg och Knäred. Bästa Kulknappsprestationen stod Gittan och Kenneth för när de blev distriktsmästare i dubbel V65 på fredagen.
  • Uppdaterad: 31 MAJ 2022 10:22

DM inleddes med öppen dubbel och damdubbel i Varberg på Kristi Himmelfärdsdag. 10 lag ställde upp i den öppna dubbeln, varav sju var från Kulknappen. Distriktsmästare blev Thomas Lindberg och Johannes Thuresson från  Halmstad. De slog i finalen Kulknappens Ulla Olsson och Jan-Olof Olsson, som alltså la beslag på silvermedaljerna. På delad tredje plats kom Berit Sjöberg/Mats Peterson och Inger Nygren/Robert Bergström.


Ulla och Jan-Olof Olsson stod för en fin prestation när de blev tvåa i den öppna dubbeln i Varberg på lördagen. Här möter de Leif Carlsson och Melker Hofling.

Damdubbeln samlade 5 deltagande lag. Mästare blev Knäredsparet Åsa Hallendorf och Anneli Nilsson. Ann-Britt Carlsson och Christina Hofling la beslag på andraplatsen och Lena Hjalmarsson och Pia Johnsson blev trea. Skytte-DM som också det avgjordes i Varberg samalde bara 3 deltagare i den öppna klassen och i damklassen var det bara Pia Johnsson som ställde upp. Tävlingen utgjorde kval till SM men ingen av de 4 deltagarna nådde upp till kvalgränsen som är 17 poäng.

På fredagen spelades V65-dubbeln i Knäred med 10 anmälda lag och där visade Gittan och Kenneth att de är bäst när det gäller. De blev distriktsmästare i det relativt starka startfältet med bl. a. Knäredarna Rickard Klang/Magnus Stibe och paret Simonsson från Knuff.

Kenneht Johasson och Gittan Olausson, distriktsmästare i dubbel V65.

Gittan och Kenneth placerade sig också i V55 dubbeln dagen efter, också den i Knäred. De blev trea och distriktsmästare blev Bengt Hallström och Lennart Nordqvist Knuff.

Söndagens trippel-tävlingar som skulle spelats i Falkenberg blev inställda p.g.a. för få anmälda lag.

Intresset för DM-tävlingarna är som synes svalt, det är väldigt få deltagande lag i de olika klasserna och flera av dem ställdes in. Distriktsstyelsen med Ove Johansson i spetsen hoppas på bättre deltagande i de kvarvarande DM-klasserna som presenteras här. Anmäler sig gör man sbfonline. 

imagemt2fv.png

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

  

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info