Hoppa till sidans innehåll

Starkt finalfält i KM-skyttet

15 SEP 2020 13:24
Det är klart för finalomgång i årets klubbmästerskap i skytte. Det mycket starka startfältet innehåller bland två SM-medlajörer. Kristofer Hirverud som har både brons- och silvermedaljer och Berit Sjöberg som tagit silver vid de tre senaste SM:en.
  • Uppdaterad: 15 SEP 2020 14:57

Poängskjutningen, som pågått under tre träningskvällar, är avslutad och de åtta finaldeltagarna i årets klubbmästerskap i skytte är utsedda. Startfältet i år starkt. 

Kristofer Hirverud nådde högst i kvalet med sina 32 poäng. Kristofer har meriter från SM i skytte, 2015 tog han silver och 2016 brons. 

Berit Sjöberg har lagt beslag på silvermedaljerna i damklassen vid de senaste tre svenska mästerskapen. Berit representerade då boråsklubben Kronängs IF, där hon fortfarande har sin licens. Berit har blivit medlem i Kulknappen i år och kommer nästa år också att representera Kulknappen i tävlingssammanhang. En fin förstärkning för vårt serielag i division 2..

Jan-Olof Olsson var första man att skjuta i kvalet. För någon var det kanske en överraskning när han direkt sköt 25 poäng, J-O som normalt inte skjuter på järnet visade sig kunna den konsten också. Han har varit i KM-final förr, då han 2016 mötte Klaus Grossmann där. 

Tobias Andersson, som blev klubbmästare 2015, har i sommar visat stabil form. Han sköt i kvalet 18 poäng, samma poäng som Robban Bergström. Robban hade fler "femmor" än Tobbe i poängskjutningen och är därför före Tobbe i placeringslistan. Både Tobias och Robban skjuter alltid konsekvent på järnet. Tobias möter Jan-Olof och Robban Mats i kvartsfinalen.

Klubbens ordförande, Mats Peterson, har visat god form som skytt under hela 2020. Han har inte deltagit i KM de senaste åren eftersom han normalt spelar boule vid Medelhavet vid den här tiden på året. Mats har klubbrekordet, 43 poäng, som sattes i KM 2007. Han har varit klubbmästare vid två tillfällen, 2009 och 2010. 

Lennart Ingeltun har inga tidigare skyttemeriter men visade i kvalskyttet att han kan skjuta på järnet även om han liksom Jan-Olof vanligtvis föredrar "raspailleskott". Lennart möter i kvartsfinalen Berit Sjöberg.

Birgitta Olausson, som är mest känd som en välmeriterad framgångsrik läggare ofta tillsammans med utmärkte skytten Kenneth Johansson, visade att hon är att räkna med också som skytt. Helt främmande är det inte för henne eftersom hon i damtävlingar ofta står för skyttet. Gittan sköt i kvalet 15 poäng. Hon möter i kvartsfinalen Kristofer Hirverud.

Flera tidigare klubbmästare föll bort i kvalet: Hasse Svensson, som varit klubbmästare de senaste två åren, Timo Lager, Fredrik Brorsson och Christer Sandberg. Inte heller den normalt duktige skytten Kenneth Johansson lyckades nå finalen.

Finalskjutningen äger rum måndagen den 21 september vid Boulodromen med start kl. 17. Det lär bli en spännande tillställning med många jämna dueller. Kom och titta!

Finalschemat och mer fakta om KM-skyttet hittar man här.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info