Hoppa till sidans innehåll

SM: Berit och Mats tog silver i öppna mixed-dubbeln

04 SEP 2021 19:07
Sju kulknappar for i torsdags till Jönköping för att spela SM. Nu är de hemma igen med bagaget fullt av medaljer. Guld till Hasse, silver till Berit och Mats och brons till Gittan  och Kenneth. Sicket facit!
  • Uppdaterad: 04 SEP 2021 19:07

Det var en lyckad SM-dag för kulknappslagen när mixed dubbel-klasserna spelades klara.

Berit Sjöberg och Mats Peterson inledde genom att i semifinalen ta en fin skalp då de besegrade La Boule d´Ors elitseriespelare Anette Ramm-Ericsson och Mikael Larsson med 13-8. I finalen sedan fick de möta två spelare med landslagsmeriter Lotta Larsson och Robert Ulfsson, som spelar för Sörbyängen  i elitserien. Det blev en mycket spännande match som svängde fram och tillbaka och som Berit och Mats mycket väl kunde ha vunnit. Sörbyängen tvingades vid inte mindre än tre tillfällen att skjuta ut lillen för att inte förlora matchen, något som Robert Ulfsson skickligt lyckades med. 13-11 slutade matchen.

Egentligen skulle Berit spelat med Dick Olsson eftersom det var de två som kvalificerade sig men Dick fick förhinder och Mats fick hoppa in i hans ställe. Ett lyckat inhopp får man säga.


Både semifinalen och finalen i öppen mixed direktsändes på Facebook av Svensk Boule. Här är ett screenshot från finalen. Sändningen kan fortfarande ses där.

Gittan Olausson och Kenneth Johansson spelade också semifinal när tävlingen drog igång på förmiddagen. Där mötte de samma lag som de förlorade den första poolmatchen mot välmeriterade Kärnanlaget Anita Rasmusson och Jonny Patron. Gittan och Kenneth tog ledningen i matchen med 7-3. I det läget missade Kenneth lilleutkastet, den fastande på dryga 6 m och där vände spelet . Kärnan lyckades sedan behålla lillen resten av matchen som de alltså vann med 13-7. Det blev alltså bronsmedaljer till Gittan och Kenneth och det är en fin prestation det med.

Här har Kenneth och Gittan fått sina bronsmedaljer. T.v. ser vi guldmedajörerna Jonny Patron och Anita Rasmusson från Kärnan.

Kulknapparna lägger alltså efter detta SM såväl guld-, silver- och bronsmedaljer till sina samlingar. Här finns en förteckning över alla medaljörer genom tiderna. Kolla på den!

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

  

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info