Hoppa till sidans innehåll

Richard, Hasse och Douglas februarimästare

26 FEB 2019 09:56
Efter en oerhört spännande final i gårdagens månadsmästerskap kan Richard Jörnbo, Hasse Svensson och Douglas Adolfsson kalla sig månadsmästare. Lasse Lothsson och Mats Peterson gav dem hårt motstånd i matchen som slutade 13-12.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2019 09:56

Februari månadsmästerskap samlade 38 deltagare, vilket innebar spel i 4 pooler med 6 trippellag och resten dubblar. Tävlingen drog denna kväll ut lite på tiden och finalen var inte färdigspelad förrän kl. 23. Trots den sena timmen var det 11 utslagna spelare kvar för att följa den spännande finalen.

Richard, Hasse och Douglas förlorade sin första match i poolen men spelade sedan säkert under hela kvällen. I semifinalen besegrade de Berny Andersson och Jan-Olof Olsson innan de i finalen tog sig an Mats Peterson och Lasse Lothsson. De båda slog i sin semifinal klubbens nyförvärv från Tvååker Robert Bergström tillsammans med Birgitta Olausson Bengt Ljungqvist.

Douglas, Hasse och Richard tog initiativet i finalen och ledde efter ett tag med 12-8. Mats och Lasse fick i det läget en möjlighet att med ett "riskabelt" skott ta en fyra, vilket Mats lyckades med och därmed stor det plötsligt 12 lika. När Mats och Lasse spelat sina klot hade de den trettonde poängen inne. Richard och Hasse hade då ett klot var kvar. Hasse avgjorde då matchen med en hård järnträff, som framkallade spontana applåder från publiken.

Matchen om tredjepris vanns av Bengt Ljungqvist, Birgitta Olausson och Robert Bergström och B-finalen av Christer Sandberg, Lennart Bengtsson och Stig Johansson.

Här står det 12 lika i den spännande finalen när Mats mäter.

Resultaten av månadsmästerskapen hittar du här och ställningen i Årets Spelare här.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info