Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Sandberg

På väg till SM i Jönköping

16 JUL 2022 22:23
I middags gav sig de här kulknapparna i samlad trupp till Jönköping för att spela SM under den kommande veckan. 21 kulknappar är anmälda i de olika klasserna. Redan i morgon söndag är 18 av dem i farten då mästerskapen inleds med mixed trippel.
  • Uppdaterad: 16 JUL 2022 22:23

Svenska Mästerskapen i boule spelas under den kommande veckan i Jönköping. Kulknappen ställer upp med 21 spelare i de olika disciplinerna och åldersklasserna.

Klockan 12 idag gav sig kulknapparna av i samlad trupp från Boulodromen. På fotot ser ni Jan-Olof Olsson, Ulla Olsson, Birgitta Olausson, Kenneth Johansson, Sally Martinsson, Douglas Adolfsson, Lena Hjalmarsson, Robert Bergström, Ann-Britt Carlsson, Leif Carlsson, Lena Karlsson, Lars Mauritsson, Inger Nygren och Mats Peterson. Förutom dessa så åkte också Hasse Svensson, Lasse Magnusson, Berit Sjöberg och Christer Gunnarsson upp idag medan Pia Johnsson, Fredrik Brorsson och Christer Sandberg ansluter senare i veckan.

Högupplöst foto här.

Bland deltagarna finns både SM-veterarner och debutanter. Mats Peterson har deltagit i samtliga SM sedan 1984, 39 st, vilket han lär vara ensam om inte bara i Varberg utan i Sverige. För Lasse Magnusson är det premiär när han imorgon spelar mixed trippel i V65-klassen tillsammans med Ulla och Jan-Olof Olsson.

Kulknappens mest meriterade spelar i SM-sammanhang är Birgitta Olausson och Kenneth Johansson med 5 guldmedaljer var. De spelar i år för första gången i V75-klassen och inleder med mixed trippel tillsammans med Christer Gunnarsson. Hasse Svensson blev svensk mästare i singel i fjol i V55-klassen. Han spelar i år i V65-klassen. Berit Sjöberg och Mats Peterson blev i fjol silvermedaljörer i mixed dubbel öppen klass. De har siktet högt inställt också i år.

Kulknapparnas framgånger i SM genom åren kan man läsa mer om här.

Allt om årets SM hittar man genom att klicka på bilden här under.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

  

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info