Hoppa till sidans innehåll

Nya DM-framgångar för Kulknappen

22 JUL 2021 22:15
Dagens DM i mixed dubbel innebar nya framgångar för Kulknappen med två lag kvalificerade till SM. Berit Sjöberg och Dick Olsson vann den öppna klassen och Birgitta Olausson och Kenneth Johansson V65-klassen.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2022 21:57

Dm i mixed dubbel spelades idag vid Boulodromen i ett lagom varmt och soligt väder.

I den öppna klassen deltog fyra lag bland dem Kulknappens Berit Sjöberg och Dick Olsson. Tävlingen avgjordes genom gruppspel. Berit och Dick vann två matcher liksom Halmstad Petanks Jennie och Thomas Lindberg. Boulepoängskillnaden avgjorde då till Berit och Dicks fördel, de hade +8 och Jennie och Thomas +4. Segern innebär förutom distriktsmästartiteln att Dick och Berit är klara för deltagande i SM i Jönköping i början av september.

Foto: Thomas Lindberg

V65 var den största klassen. I en av kvartsfinalerna besegrade Ann-Britt och Leif Carlsson Inger Nygren och Mats Peterson med 13-10. I semifinalen sedan fick de i sin tur se sig besegrade av Birgitta Olausson och Kenneth Johansson.

Gittan och Kenneth fick i finalen möta Gunilla och Lars-Åke Simonsson och stod efter den matchen som segrare och distriktsmästare. Segern innebär också att de nu får spela SM i början av september och förhoppningsvis kan de lägga ytterligare medaljer därifrån till sin redan stora samling.

FFoto: Thomas Lindberg

I V55-klassen var två av de fem deltagande lagen från Kulknappen. Pia Johnsson och Walter Mörk la beslag på andraplatsen med sina två segrar och 8 pluspoäng, en poäng för Ingegerd Henkelman och Hasse Svensson. Vann V55-klassen gjorde Knäreds Åsa Hallendorf och Patrik Pfeiffer.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

  

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info