Hoppa till sidans innehåll

Medaljregn över Kulknappen

18 JUL 2022 22:40
Idag blev det som väntat medaljer, både av den ädlaste valören och av brons. Gittan, Kenneth och Christer G vann mixed trippelfinalen i V75-klassen och Inger, Mats och Hasse lade beslag på bronset i V65.
  • Uppdaterad: 18 JUL 2022 22:40

Det blev en lyckad avslutning på den andra dagen i SM-tävlingarna i Jönköping. Kenneth Johansson, Christer Gunnarsson och Birgitta Olausson vann först semifinalen i V75 mixed trippel över Kärnan-laget Lennart Lungqvist, Inger Löfgren och Ove Löfgren och sedan finalen över Uppsalas Kalle Nielsen, Inga Stenbrink, Olle Wiberg med 13-1.

För tre år sedan vann Gittan, Kenneth och Christer G också mixed trippeln i V65-klassen och nu alltså i V75 som i år gör premiär i SM. För Kenneth och Gittan innebär segern att det blir riktigt trångt på prishyllan, båda har nu sammanlagt 6 st guldmedaljer på den och dessutom lite silver och brons.

I V65-klassen spelade Mats Peterson, Inger Nygren och Hasse en mycket jämn match mot Kärnans Jaime Higa, Jonny Patron och Anita Rasmusson, som de tyvärr förlorade med minsta möjliga mariginal, 12-13 blev det. Kärnan-laget blev sedan svenska mästare genom att besegra ett lag från Lejonkulan med 13-8. 

Det har under dagen också spelats mixed dubbel. I den öppna klassen hamnade Berit Sjöberg och Mats Peterson i ett riktigt getingbo och förlorade skiljematchen i poolen.

I V65-klassen deltog Kulknappen med sex lag, Douglas Adolfsson/Sally Martinsson, Ann-Britt Carlsson/Leif Carlsson, Lena Hjalmarsson/Lars Magnusson, Lena  Karlsson/Lars Mauritsson, Inger Nygren/Hans-Åke Svensson och Jan-Olof Olsson/Ulla Olsson. Bland dessa tog sig Ann-Britt och Leif samt Jan-Olof och Ulla till trettioandredelen som spelas imorgon tisdag kl. 9. Här finns ett slutspelsschema där man kan följa resultaten.

Tillägg den 19 juli kl. 10.20:
Samtliga Kulknappens mixed dubbellag är nu utslagna ur turneringen. Sist kvar var Leif och Ann-Britt samt Ulla och Jan-Olof, båd lagen förlorade trettioandredelsfinalen.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

  

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info