Hoppa till sidans innehåll

Månadsmästerskapen: Klaus rekord blir svårslaget

30 NOV 2016 16:18
Klaus Grossmann blev igår kväll tillsammans med Inger Nygren och Berny Andersson månadsmästare i november. Klaus tog därmed sin fjärde månadsmästartitel i år och står som överlägsen segrare i kampen om titeln Årets Spelare.
  • Uppdaterad: 02 DEC 2016 16:22

Månadsmästerskapen i november samlade 22 deltagare, vilket innebar spel i två pooler med 6 trippellag och 2 dubbellag. Inger, Klaus och Berny mötte i finalen Leif Karlsson, Jan-Olof Olsson och Arne Dyberg. Det blev en spännande tillställning och många av spelarna i de utslagna lagen stannade kvar och tittade.


I matchen  om tredjepris besegrade ett av kvällens två dubbellag Stig Johansson och Sven-Arne Bengtsson trippellaget Hasse Svensson/Douglas Adolfsson/Jalle Mårtensson.

Klaus som redan efter oktobertävlingen hade bärgat segern i Årets Spelare tog alltså 6 nya poäng och hamnade på sammanlagt 48 poäng i år. Ingen har tidigare varit i närheten av den summan. Under de senaste tio åren så är den som kommit närmast det Sune Moberg när han blev Årets Spelare 2012 med 39 poäng. Fyra månadsmästartitlar under ett år är också det rekord, ett rekord som han delar med Kent Eklöv, som blev Årets Spelare 2008.

Nästa gång det spelas månadsmästerskap är den 31 januari 2017.

Slutställningen i Årets Spelare hittar du här.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info