Hoppa till sidans innehåll

Lyckat singel-DM för Kulknappen

13 MAR 2017 20:38
Birgitta Olausson och Hasse Svensson blev båda distriktsmästare när DM i singel spelades i Falkenberg under helgen. Kenneth Johansson blev tvåa i V65-klassen och Lena Hjalmarsson och Sally Martinsson blev två resp. trea i damklassen
  • Uppdaterad: 14 MAR 2017 10:29

Singel-DM inleddes under lördagen med V65-klassen. Bäst av kulknapparna lyckades Kenneth Johansson som tog sig till final genom att bl.a. i semifinalen besegra FFP:s Charles West. I finalen fick Kenneth möta en annan av FFP:arna, rutinerade Ola Stenbrink. Ola spelade riktigt bra i finalen och vann välförtjänt. Det blev i alla fall en fin placering för en av Kulknappens mest framgångsrika spelare.

Under söndagen spelades dam- och V55-klasserna. I semifinalerna  var tre av fyra damer från Kulknappen. Lena Hjalmarsson vann mot Åsa Hallendorf från Le Petit BK och Birgitta Olausson slog Sally Martinsson. Efter en jämn final i vilken de båda visade att de är duktiga läggare kunde Gittan lägga ytterligare en mästerskapstitel till sin samling.

Hasse försvarade sin titel

Finalen i V55-klassen blev en repris på förra årets; regerande mästaren Hasse Svensson mötte Rickard Klang från Le Petit BK. De båda var lottade i samma grupp och i mötet där var det Rickard som drog det längsta strået. Rickard tog också ledningen i finalen med hela 8-0 innan Hasse lyckades ta en och därmed la beslag på lillen. Hasse ökade avståndet och tog 9 poäng i följd och vann med sedan matchen med 13-10  Nämnas ska också att Hasse i gruppspelet besegrade nyblivne V65-mästaren Ola Stenbrink.

Kenneth Johansson placerade sig igen, han delar tredjeplatsen med Knäreds Magnus Stibe.

Här ett foto på finalisterna taget efter fjorårets final:

 

 

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info