Hoppa till sidans innehåll

Lena och Walter vände 0-10 till seger i KM-dubbeln

03 DEC 2019 11:39
Lena och Walter stod för en riktig skräll i gårdagens final i KM-dubbeln. De lyckades vända ett underläge med 0-10 till seger med 13-11! Hasse, Inger N och Mats P blev klubbmästare i trippel.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2019 11:39

Under måndagskvällen spelades det semifinaler och finaler i klubbmästerskapens dubbel- och trippelklasser. En stor del av klubbens medlemmar som hade träningstid samtidigt valde att vara åskådare och följa slutspelet.

Lena Hjalmarsson och Walter Mörk tog sig till final genom att i semifinalen besegra Bosse Karlberg och Christina Eng med 13-6. I den andra semifinalen vann Peter Lundqvist och Robban Bergström över Ulla och Jan-Olof Olsson med 13-4.

Finalen sedan såg ut att bli en enkel match för Peter och Robban som raskt tog ledningen med 10-0. Peters lägg fungerade fint och Robban sköt på järnet. I det läget tog sedan Lena och Walter en trea och något hände, Lena la bra och Walter började träffa, deras självförtroende stärktes samtidigt som Robban fick problem med skyttet. Lena och Walter vände alltså matchen, lyckades vinna med 13-11 och kan alltså i åtminstone ett år framåt kalla sig klubbmästare.

10-0 på tavlan när Peter här mäter och pekar på ledarklotet. Walter och Lena kollar intresserat.

 

Peter och Robban var för övrigt de enda som lyckats ta sig till semifinal i både dubbel och trippel. I trippel tillsammans med Tobias Andersson. De mötte i semifinalen Hasse Svensson, Inger Nygren och Mats Peterson.

Här väntar Hasse, Peter, Tobias, Robert och Mats på ett lägg från Inger i semifinalen i trippel, som Hasse, Mats och Inger vann med 13-4.

I den andra semifinalen vann Fredrik Brorsson, Stig Johansson och Tobias Johansson över Ann-Britt Carlsson, Britt Brorsson och Leif Carlsson med 13-9.

Finalen kom alltså att spelas mellan Hasse, Inger och Mats och Fredrik, Stig och Tobias. Fredrik kom inte upp till sin normalt höga träffprocent i skyttet, vilket däremot Hasse gjorde. Kanske var det det som fällde avgörandet i den jämna finalen. 13-11 blev det till de nya klubbmästarna.

Klubbmästarna i trippel 2019, Mats Peterson, Inger Nygren och Hasse Svensson.

Mer om KM här.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

 

  

 

 

 

 

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info