Hoppa till sidans innehåll

Kulknappen satsar på systematisk träning

15 JAN 2020 10:39
Ett stort antal entusiastiska medlemmar var med vid det första tillfället i klubbens nya satsning på systematisk träning. Träningen leds av klubbens egen tränare Mats Peterson.
  • Uppdaterad: 15 JAN 2020 10:39

Mats Peterson hade till det första tillfället i klubbens satsning på systematisk träning ställt i ordning ett antal stationer där det gavs tillfälle att träna såväl olika typer av lägg som skott.

Efter första tillfället var det lätt att konstatera att det nya greppet på träningarna togs emot mycket positivt av klubbens medlemmar. De flesta var överens om att det är det här som behövs för att vi ska utvecklas och bli bättre boulespelare.

Här tränas det lägg av olika typer, låga och höga, vänsterskruvade och högerskruvade.

Vid detta första tillfälle gick deltagarna runt och provade på samtliga stationer.

I fortsättningen kan man kan stanna lite längre på en station, känner man att man behöver träna på vänsterskruvade lägg så lägger man mer tid där, var det en av deltagarna som föreslog.

Ett annan tyckte att det blev lite trångt när så många gick runt samtidigt. Kanske skulle man kunna göra så att halva gruppen spelade matcher med den andra tränade och att man efter 45 minuter bytte. De som då inte vill vara med på den här träningen skulle då kunna spela hela tiden istället.

Klubbens nyinköpta skyttemattor kom till användning för första gången.

 

 

 

Tobias Andersson testar den nytillverkade mallen för hur mål- och hinderklot ska placeras vid skyttetävlingar under överinseende av Peter Lundqvist och Robban Bergström

Träning på detta nya sätt kommer att ske varje måndag utom den sista måndagen i varje månad då det är Månadsmästerskap.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

 

  

 

 

 

 

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info