Hoppa till sidans innehåll

Kristofer och Mats blev årets första Månadsmästare

07 JUL 2021 19:29
Kristofer Hirverud och Mats Peterson blev på tisdagskvällen årets första månadsmästare, när de vann tävlingen som samlade 26 deltagare. I finalen slog de Hans Ericsson och Lars Mauritsson.
  • Uppdaterad: 07 JUL 2021 19:29

Äntligen Månadsmästerskap! Det var många som var glada när vår anrika klubbtävling Månadsmästerskapen hade nypremiär efter det att covidpandemin satt stopp för tävlingen under lång tid.


26 medlemmar infann sig till spel och lottades ihop till 13 dubbellag och 4 pooler. Direkt efter det att lottningen var klar stod det klart var det många som tippade att Kristofer och Mats skulle bli svårslagna.


I den trepool Kristofer och Mats hamnade räckte det med seger mot Lena Karlsson och Kenneth Johansson för att de skulle gå vidare till kvarten, i vilken de besegrade Birgitta Olausson och Lennart Bengtsson. I semin sedan slog de Årets Spelare 2020 Hasse Svensson som var lottad ihop med Stig Johansson.

Det andra finallaget Hans Ericsson och Lars Mauritsson hade en betydligt längre väg till finalen. Det var nära att de åkte på pumpen redan i den första matchen då de hamnade i underläge med 3-12 men vände och vann med 13-12. I andra poolmatchen åkte de på däng mot Hasse och Stig och tvingades spela skiljematch för att ta sig till A-slutspelet. Där tog de sig till final via seger mot först Ann-Britt Carlsson/Lennart Ingeltun och sedan mot Lena Karlsson/Kenneth Johansson.

Finalbild

Finalen mellan Hans/Lars och Kristofer/Mats.
Foto: Christer Sandberg

Finalen, som Kristofer och Mats alltså vann, blev aldrig riktigt spännande.

På tredje plats kom Hasse Svensson/Stig Johansson som i matchen om tredjepris slog Lena och Kenneth..

B-slutspelet vanns av Berit Sjöberg och Leif Carlsson.

Mer om Månadsmästerskapen här.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

  

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info