Hoppa till sidans innehåll

Klart för semifinaler i KM-singeln

15 OKT 2019 09:52
Klubbmästerskapen i singel inleddes igår kväll med spel till och med kvartsfinalerna. Mats Peterson, som blivit mästare de senaste tre åren, finns med bland de fyra semifinalisterna som nästa måndag gör upp om mästartiteln.
  • Uppdaterad: 15 OKT 2019 09:52

Trettiotvå medlemmar ställde upp till spel, vilket innebar spel i åtta fulla pooler. Det var ett starkt startfält, där fanns årets distriktsmästare i öppen klass, Peter Lundqvist, bronsmedaljören i SM V65 2015, Kenneth Johansson, flerfaldige distriktsmästaren Hasse Svensson och så regerande mästaren Mats Peterson.

Peter Lundqvist och Mats Peterson möttes i en av kvartsfinalerna. Det blev en välspelad och spännande match som slutade 13-11 till Mats. Kenneth Johansson besegrades av Fredrik Brorsson. Fredriks skytte imponerade och han valde framgångsrikt skott i stället för lägg i flera avgörande lägen. Hasse Svensson fick se sig besegrad av Lennart Ingeltun i åttondelen. Hasse som är en erkänt duktig singelspelare fick inte ordning på sina skott samtidigt som Lennart stod för många fina lägg. Lennart besegrades sedan av Lena Hjalmarsson, som är en mycket duktig läggare. Lena var för övrigt den enda kvarvarande kvinnan i kvartsfinalerna. Fredrik Björck kom till Kulknappen från Tvååker i år och spelar sitt första klubbmästerskap i sin nya klubb. I kvartsfinalen besegrade han en annan nykomling från Tvååker, Robban Bergström.

Semifinalerna spelas direkt efter medlemsmötet nästa måndag.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

  

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info