Hoppa till sidans innehåll

Kenneth och Mats P blev årets första månadsmästare

29 JAN 2019 09:26
Kenneth Johansson och Mats Peterson blev årets första månadsmästare när tävlingen igår kväll avgjordes i Boulodromen. De slog i finalen Jan-Olof Olsson, Sally Martinsson och Timo Lager.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2019 09:26

Trettiosex medlemmar ställde upp i årets första månadsmästerskap. De lottades ihop i 4 st trippellag och 12 st dubbellag för att fylla 4 pooler. Alla matcher under kvällen började vid ställningen 3-3 för att tävlingen ska kunna avgöras inom rimlig tid.

Efter lottningen var det inte många som trodde annat än att Kenneth och Mats skulle bli årets första månadsmästare. Men det såg i poolspelet ut som om förhandsfavoriterna skulle få det svårare än väntat. De förlorade sin första match mot Christer Gunnarsson och Leif Carlsson med 12-13. Förlorarmatchen vann de sedan mot Gittan Olausson och Douglas Adolfsson komfortabelt med 13-6 men i skiljematchen blev det spännande, det var till och med så att Ann-Britt Carlsson och Lennart Bengtsson kunde förpassa de blivande mästarna till B-slutspelet men missade ett avgörande läge och Kenneth och Mats kunde ta sig vidare med ännu en uddapoängseger.

Väl i A-slutspelet höjde de spelkvalitén ett par steg och i finalen mot Jan-Olof Olsson, Sally Martinsson och Timo Lager visade de var skåpet skulle stå och avgjorde i tre omgångar 4, 4, 2, 13-3 alltså.

På tredje plats kom Christer Gunnarsson och Leif Carlsson och B-finalen vanns av Lars Mauritsson, Richard Jörnbo och Stig Johansson.

Mer om Månadsmästerskapen här.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info