Hoppa till sidans innehåll

Kenneth, Gittan och Christer nyblivna distriktsmästare

02 JUN 2019 13:57
Den gångna helgen har det spelats DM i Knäred och Falkenberg. Bäst av Kulknappens lag lyckades Birgitta Olausson, Christer Gunnarsson och Kenneth Johansson som på söndagen blev distriktsmästare i trippel V65.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2019 13:57

DM inleddes på Kristi Himmelfärdsdag i Knäred med dubbel. Kulknappen hade inga deltagare i den öppna dubbeln men väl i V55-klassen. I den tog sig Timo Lager och Hasse Svensson till final. Där blev Magnus Stibe och Rickard Klang från Le Petit BK för svåra och Timo och Hasse fick nöja sig med silvret. Inger Nygren och Mats Peterson spelade till sig en tredjeplats i samma klass som samlat endast 8 deltagande lag.

Något fler lag, 13, var det i V65-dubbeln som spelades på fredagen. Kulknappens Gittan Olausson och Kenneth Johansson tog sig till final men den förlorade de mot Vallåslaget Lars Undin och Arne Karlsson.

DM skulle fortsatt under lördagen i Falkenberg med samtliga trippelklasser utom V65 och med skyttemästerskapen men samtliga dessa klasser ställdes in på grund av för få anmälda lag.

Desto fler lag ställde upp på söndagen då DM-dagarna avslutades med trippel V65. Inte mindre än 24 lag stod på startlinjen, bland dem tre lag från Kulknappen. Birgitta Olausson, Christer Gunnarsson och Kenneth Johansson tillhörde de förhandstippade efter förra helgens seger i Rydtrippeln i Onsala. Förväntningar som de motsvarade då de i finalen besgerade ett lag från just Onsala i finalen.

Resultaten från helgens tävlingar innebär alltså att Kulknappen i år har fyra medlemmar som ska tituleras distriktsmästare. Förutom Gittan, Christer och Kenneth som alltså vann V65-trippeln är det Peter Lundqvist som blev distriktsmästare i öppen singel tidigare i år.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info