Hoppa till sidans innehåll

Ingen Luleåresa för Kulknappen

07 OKT 2018 10:49
Grundomgångarna av Svenska Cupen för veteraner spelades under helgen på ett par platser. I Falkenberg deltog Kulknappen med lag både i V65- och i V55-klassen. Tyvärr lyckades inget av lagen kvalificera sig till finalomgången i Luleå senare i år.
  • Skapad: 07 OKT 2018 10:49

I V55-klassen gjorde sju lag upp om de tre finalplatserna. I den ena gruppen vann Kärnan utan någon matchförlust. På andra plats i den gruppen kom Tyringes Boulegetingar.

I Kulknappens grupp spelade Lillens Vänner från Staffantsorp, malmölaget la Boule d´Or och Hällesåker. Kulknappen inledde mot Lillens Vänner och föll på mållinjen med en försmädlig förlust vid ställningen 2-2. Mats och Timo hade en ledning som pekade mot seger när en rad olyckligt studsande klot placerade sig till motståndarnas fördel så det blev förlust med 12-13. Kulknappen besegrade sedan la Boule d´Or med 3-2 efter att ha förlorat de inledande tripplarna. Matchen mot Hällesåker bröts vid ställningen 3-0 till Kulknappen eftersom den var betydelselös. Lillens Vänner vann gruppen och Kulknappen kom på andraplats.

Det betydde att Tyringe och Kulknappen skulle göra upp om den tredje finalplatsen. Det blev en jämn match som dock Tyringe vann med 3-2 och därmed stod det klart att sydsverige kommer att representeras av Kärnan, Lillens Vänner och Tyringe när Svenska Cupen V55 avgörs i Luleå senare i år.

I V65-klassen var det bara tre lag som ställde upp till spel i Falkenberg.  Kulknappen förlorade det första mötet mot Falken Pétanque med 3-2 efter ett mycket spännande avgörande i den sist färdiga dubbeln. 13-12 till Falken blev det i den matchen. Kulknappen besegerade sedan Kungsbacka och fick alltså vänta på resultatet från det sista mötet innan det stod klart att det liksom i fjol blev Falken Pétanque som gick till finalspel i Luleå.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info