Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer Sandberg

Gittan och Kenneth blev Årets Dubbellag

17 SEP 2019 14:46
Gittan Olausson och Kenneth Johansson lade beslag på titeln Årets Dubbellag när tävlingen avgjordes vid Boulodromen i går kväll. I finalen slog de Christer Sandberg och Mats Peterson. Åtta lag deltog i finalomgången.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2019 14:46

Årets Dubbel är en populär tävling i Kulknappen. Den spelades i år för 30:e året i följd. För 30 år sedan vann Fredrik Brosson och Lalla Robertsson. Fredrik var med i år också, denna gången tillsammans med Tobias Johansson. De två tillhörde favoriterna om titlen Årets Dubbellag efter att ha vunnit 9 av sina 12 matcher i kvalificeringsomgångarna. Men vad hjälpte det när de fick möta Peter Lundqvist och Robert Bergström. Peter och Robert spelade på topp och vann 13-7.

Foto: Christer Sandberg

Här mäter Fredrik i matchen mot Robban och Peter under överinseende av lagkompisen Tobias. Jimmy och Per är bland åskådarna.

Mats Peterson och Christer Sandberg slog ut sällanspelande Per Sandström och Jimmy Antonsson. Per och Jimmy tränar inte mycket men är talangfulla och är alltid svåra att möta. Oträningen lyste dock igenom och Mats och Christer kunde vinna med 13-5.

Gittan och Kenneth vann sin första match ganska enkelt mot Jalle Mårtensson och Lennart Karlsson. 13-1 blev det i den matchen. Också Berny och Inger Anderson vann sin sin kvartsfinal tämligen enkelt mot svärsonen Mats Johansson  och Richard Jörnbo. 13-3 blev det.

I semifinalerna besegrade sedan Mats och Christer Robban och Peter, som inte nådde upp till det fina spelet från kvartsfinalen. Gittan  och Kenneth slog Inger och Berny.

Finalen blev aldrig riktigt spännande. Gittan la mycket bra och Kenneth lyckades med flera svåra skott, samtidigt som Mats och Christer inte nådde upp till det spel det presterat tidigare på kvällen. 13-5 till Gittan och Kenneth.

Matchen om tredje pris vann Robert och Peter. 

Läs mer om Årets Dubbel här.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info