Hoppa till sidans innehåll

Lennart och Jerome blev månadsmästare

28 OKT 2020 15:43
Lennart Bengtsson blev igår månadsmästare tillsammans med fransmannen Jerome Arlenton efter att i finalen besegrat Christer Sandberg och Stig Larsson. Hasse Svensson/Lars Mauritsson vann B-finalen, vilket gav Hasse 2 viktiga poäng i Årets Spelare.
  • Uppdaterad: 28 OKT 2020 15:45

Månadsmästerskapen i oktober samlade 31 spelare, vilket innebar 14 dubbellag och 1 trippellag fördelade på fyra pooler.

I den första poolen, som egentligen var en 3-grupp där man spelade alla-mot-alla, tog sig Fredrik Brorsson/Hans Ericsson och Inger Nygren/Stig Johansson till kvarten i A.

Det gjorde också Berit Sjöberg/Kenneth Johansson och Lennart Bengtsson/Jerome Arlenton från pool 2. Här noteras att Berit och Kenneth slog de blivande månadsmästarna Lennart och Jerome i segrarmatchen. 

I pool 3 gick trippellaget med Kristofer Hirverud/Robban Bergström/Lennart Ingeltun till A-slutspelet liksom Ronnie Apelqvist/Lasse Lothsson. Christer Sandberg/Stig Larsson blev etta i pool 4 och Mats Peterson/Jan-Olof Olsson vann skiljematchen mot Ulla Olsson och Lennart Karlsson.

I den ena semifinalen besegrade Christer och Stig Berit och Kenneth med 13-12 efter det att de sistnämnda haft ledningen med 10-4. I den andra slog Lennart och Jerome ut trippelaget med 13-8.

Finalen blev aldrig riktigt spännande. Lennart la bra samtidigt som Jeromes skytte fungerade mycket bra. Jerome som bor i Frankrike men då och då hälsar på sin flickvän i Varberg har varit med och tränat med oss kulknappar. Han är inte medlem i klubben men som reglerna säger så får man som icke-medlem vara med i månadesmästerskapen vid ett tillfälle. 

Matchen om tredjepris vanns av Berit och Kenneth och i B-finalen besegrade Lars Mauritsson och Hasse Svensson Jalle Mårtensson och Magnus Bengtsson.

I kampen om titeln Årets Spelare ligger Hasse nu i topp med 23 poäng, tre före Lennart Karlsson och fyra före Kenneth Johansson. Mycket talar väl för att någon av dessa tre kommer att lägga beslag på titeln när det ska avgöras den 24 november även om också Christer Sandberg och Mats Peterson har en teoretisk chans. 

Mer om Månadsmästerskapen hittar man här.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

  

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info