Hoppa till sidans innehåll

Första klubbmästarna korade

08 NOV 2016 22:09
Britt Brorsson och Bo Karlberg blev ikväll överraskande klubbmästare i veterandubbel. Överraskande därför att de i finalen besegrade SM-guldmedaljörerna Inger Nygren och Mats Peterson.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2016 12:34

Veterandubbel var inledningen på en lång rad klubbmästerskap som ska spelas under november och december. Sexton lag ställde upp i tävlingen, vilket innebar spel i fyra pooler.

Britt och Bosse gick vidare till kvartsfinal som pooltvåa efter att ha förlorat segrarmatchen mot Berny Andersson och Klaus Grossmann med klara 13-2. Berny och Klaus som måste ha räknats som ett av favoritlagen till segern tog sig vidare till semifinal där de fick se sig besegrade av Inger och Mats.

I finalen tog Inger och Mats en klar ledning 8-0 som blev 10-3. I det läget la Britt på lillen samtidigt som Mats tappade lite av det fina skytte han presterat tidigare under hela kvällen. Det innebar först en fyra och sedan en femma och så stod det 10-12. I den sista omgången, som blev lite hazardartat p.g.a. en lilleflytt så att lillen hamnade på dödlinjen, var det Bosse som lyckades bäst med två klot närmast lillen.

Mer om dubbel KM här.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info