Hoppa till sidans innehåll

DM färdigspelat

24 JUL 2021 18:29
Det blev inga fler SM-platser för Kulknappen under distriktsmästerskapens två sista dagar då det spelades dubbel och trippel men en hel del bronsmedaljer blev det i alla fall.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2022 21:57

Distriktsmästerskapen spelades färdigt med dubbel i Falkenberg under fredagen och trippel i Halmstad under lördagen. (Fotot ovan visar de två kulknappslagen som deltog i V55-klassen, Timo och Hasse och Pia och Inger.)

I dubbeln deltog Kulknappen med två lag i den öppna klassen, som totalt samlade fyra deltagande lag. Tobias Andersson och Robban Bergström inledde fint med två segrar men förlorade tyvärr stort i den tredje matchen mot de blivande mästarna från Halmstad Petank, Thomas Finné och Daniel Svensson. Berit Sjöberg och Dick Olsson slutade fyra.

Robert Bergström och Tobias Andersson, trea i öppen dubbel.
Foto: Thomas Lindberg

Också i V55-klassen ställde Kulknappen upp med två lag. Bäst lyckades Hasse Svensson och Timo Lager som blev trea före klubbkamraterna Inger Nedergården och Pia Johnsson. Halmstad Petanks Jan Nyman och Patrik Pfeiffer blev distriktsmästare.

V65-klassen samlade hela 31 lag varav flera från Kulknappen. Av dessa var det tre som tog sig till kvartsfinal. I en av dessa fick Ann-Britt och Leif Carlsson revansch på Birgitta Olausson och Kenneth Johansson efter torsdagens förlust i den mixade dubbeln. Christer Gunnarsson och Mats Peterson besegrade Kerstin Lundberg och Bo Nilsson från Vallås. Tyvärr så blev det sedan stopp för båda lagen i semifinalerna och de fick dela på tredjeplatsen. Distriksmästare blev Ola Stenbrink och Björn Fränding från Föreningen Falken Pétanque.

Ann-Britt och Leif besegrade Gittan och Kenneth i en av kvartsfinalerna och slutade sedan på delad tredjeplats tillsammans med Christer och Mats (foto nedan).
Foton: Christer Sandberg

I trippeln under lördagen var det bara två lag som ställe upp i V55-klassen, Kulknappen med Mats Peterson, Hasse Svensson och Timo Lager och Knäreds Jan Nyman, Mikael Hallendorf och Jan Nilsson. Tävlingen avgjordes i bäst av tre matcher. Mats, Hasse och Timo vann den första med förlorade sedan de avslutande matcherna.

I V65 klassen tog sig två kulknappslag till semifinal där det tyvärr blev förlust för båda. De båda lagen som alltså delade på tredjeplatsen är Christer Gunnarsson, Birgitta Olausson och Kenneth Johansson samt Lars Magnusson, Ulla Olsson och Jan-Olof Olsson.

Jan-Olof, Ulla och Lars, tredjepris i årets DM-trippel V65. Foto: Thomas Lindberg.


Christer, Gittan och Kenneth, tredjepristagare i årets DM-trippel V65. Foto: Thomas Lindberg

I den öppna klassen spelade Dick Olsson, Berit Sjöberg och Robban Bergström för Kulknappen. Också de hamnade på tredjeplats. Vann gjorde Kent Carlsson, Tomas Finné och Daniel Svensson, Halmstad Petank.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

  

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info