Hoppa till sidans innehåll

Boule-SM i Linköping har startat

14 JUL 2019 11:34
Idag, söndagen den 14 juli, invigs Svenska Mästerskapen i boule i Linköping. Kulknappen deltar med 23 spelare varav 15 är med redan under söndagens mixed trippel. Alla fem lagen deltar i veteranklassen V65.
  • Uppdaterad: 14 JUL 2019 11:34

SM pågår under hela veckan 14-20 juli i Linköping. Tävlingarna invigs och inleds  söndagen den 14 juli med mixed trippel. Kulknappen deltar i år med 21 spelare varav 15 är i farten redan denna första dag. Samtliga 15 spelar i V65 klassen. Det kulknappslag som lyckades bäst i fjol i den här klassen var Lennart Karlsson/Ulla Olsson/Jan-Olof Olsson som då tog sig till åttondelen. De ställer upp också i år. Störst chans att ta sig riktigt långt har väl annars Birgitta Olausson/Kenneth Johansson/Mats Peterson, ett lag där samtliga har lång SM-erfarenhet och där alla har SM-guld i sina prissamlingar. De är dessutom seedade som nummer 4. Men konkurrensen är stenhård och inga segrar kan tas ut i förskott.

Andra kulknappslag som spelar denna första dag är Douglas Adolfsson/Christer Gunnarsson/Sally Martinsson, Ann-Britt Carlsson/Leif Carlsson/Lennart Johansson och Lena Karlsson/Lars Mauritsson/Inger Nygren.

Totalt gör Kulknappens spelare 38 lagstarter i de olika klasserna, av dem endast två i den öppna klassen där Robert Bergström, Stig Larsson och Inger Nygren deltar i trippel och Robert Bergström och Stig Larsson i dubbel.

Kulknapparnas framfart under veckan kommer man att kunna följa här.

Allt om boule-SM hittar man här på Boule-SM 2019.

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info