Hoppa till sidans innehåll

Berit och Fredrik vann Årets Dubbel

10 SEP 2021 13:41
Berit Sjöberg och Fredrik Brorsson la igår kväll beslag på titeln Årets Dubbellag genom att finalbesegra Tobias Andersson och Robert Bergström. Tävlingen avgjordes i bästa tänkbara sensommarväder med klar himmel temperatur över 20 grader.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2022 21:57

Som vanligt var åtta lag kvalificerade till finalspelet. Lottningen i direktutslagningen är bestämd av vilken placering lagen hade i serien efter de tre kvalificeringsomgångarna, ettan möter åttan, tvåan sjuan o.s.v.

Förra året var det ingen tävling men 2019 var det Birgitta Olausson och Kenneth Johansson som vann. De var kvalificerade för finalspel också i år men besegrades redan i första matchen av Berit Sjöberg och Fredrik Brorsson med hela 13-0. Ett annat lag som blev Årets Dubbellag vid fera tillfällen under 10-talet Jimmy Antonsson och Per Sandström fick också respass i första matchen mot starkt spelande Tobias Andersson och Robert Bergström.

I den ena semifinalen sedan besegrade Tobias och Robert Stig Johansson/Christer Sandberg och i den  andra vann Berit och Fredrik över Inger och Berny Anderson.

Flera spelare och andra klubbmedlemmar valde att sitta kvar i den fina sommarkvällen och titta på finalen, som alltså vanns av nyblivna SM-medlajören Berit Sjöberg och Fredrik Brorsson. Det ska nämnas att Fredrik under de 30 år som Årets Dubbel arrangerats blivit mästare 7 gånger, första gången startåret 1991 då tillsammans med Lalla Robertsson.

Finalisterna Berit Sjöberg, Fredrik Brorsson, Tobias Andersson och Robert Bergström.

Matchen om tredje pris vann Christer Sandberg/Stig Johansson över Inger och Berny Andersson med 13-4.

Tredjepristagarna Christer Sandberg och Stig Johansson.

Mer om Årets Dubbel hittar man här.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

  

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info