Hoppa till sidans innehåll

Berit försvarade sin KM-titel. Kristofer sköt högst

22 SEP 2021 09:25
Berit Sjöberg försvarade igår kväll sin KM-titel i skytte. I finalen mot Kristofer Hirverud fick hon ihop imponerande 38 poäng. Kristofer å sin sida hade kvällens högsta poäng 42 i semifinalen mot Mats Peterson.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2022 21:57

Det blev en spännande och fin avslutning på den senaste veckans klubbmästerskap i skytte. Finalomgången med duellskjutning avslutades med höga poäng.

Kristofer Hirverud hade i den ena semifinalen chans att slå Mats Petersons 14 år gamla klubbrekord. Kristofer hade samlat ihop 42 poäng inför den sista stationen där en lilleträff skulle gett honom minst 3 poäng, vilket skulle inneburit att han slagit det gamla rekordet på 43 poäng.

I den andra semifinalen besegrade Berit Sjöberg Hans Ericsson. Den matchen bröts efter andra lilleskottet då Berit hade en ointaglig ledning med 17-10.

I finalen började Berit bäst 12-7 efter första stationen, som reducerades till 15-13 efter den andra. På den tredje och svåraste, med ett mörkt klot på var sida om målklottet sköt Berit carreauer på både 8 och 9 meter och tog efter det ledningen med 33-17. Berit hade sedan en lilleträff på 10 m och Kristofer två, en på 6 och en på 10 m. Matchen slutade 38-27. Även i den här matchen fanns det chans på klubbrekord, en femma till och Berit hade tangerat det.

Banläggarna Kenneth Johansson och Lennart Johansson, med mångårig rutin från Strandcupen, såg till att skyttemattor och andra viktiga tillbehör var på plats innnan finalomgången av skytte-KM skulle starta.

Här skjuter Hans Ericsson i duellen mot Berit Sjöberg. Berit hade en ointaglig ledning efter två lilleskott då duellen avbröts.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

  

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info