Hoppa till sidans innehåll

Berit blev klubbmästare

22 SEP 2020 11:30
Nyblivne kulknappen Berit Sjöberg blev igår kväll klubbmästare i skytte efter att i finalen ha besegrat Mats Peterson. Berit nådde såväl i semifinalen mot Tobias Andersson som i finalen imponerande 31 poäng innan duellerna avbröts.
  • Uppdaterad: 22 SEP 2020 11:30

Efter tre kvällars poängskjutning var det igår kväll äntligen dags för final i klubbmästerskapen i skytte. De åtta finalisterna tävlade mot varandra i en duellskjutning. Tävlingen följdes med intresse av en ovanligt stor publik även om det inte syns på bilden nedan.

I den första kvartsfinalen besegrade Mats Peterson Robban Bergström med måttliga 13 poäng mot 10. I nästa kvart vann Tobias Andersson som vann mot Jan-Olof Olsson med 13-9. Kristofer vann sin kvartsfinal mot Birgitta Olausson och noterades i den för 26 poäng, ett resultat några poäng under det han nådde i poängskjutningen i kvalet.

 

Tobias Andersson mötte Jan-Olof Olsson i en kvartsfinal och sekonderades av Hasse Ericsson och Mats Peterson.

Den första semifinalen avgjordes när Berit på station 5 sköt ut lillen och nådde 31 poäng, något som då var ouppnåeligt för Tobias. I den andra semin sköt Mats ihop 26 poäng medan Kristofer endast fick ihop 22.

Finalen blev aldrig riktigt spännande, Berit tog ledningen direkt, hon sköt 11 poäng på station 1 där Mats fick nöja sig med en 3:a. och nådde sedan inte upp till det fina skytte han presterat i semifinalen. Duellen var avgjord efter 4 stationer och därmed var det klart att klubbmästaren i skytte år 2020 heter Berit Sjöberg.

Finalisterna Berit Sjöberg och Mats Peterson.

Trots det starka startfältet med många goda skyttar nåddes inga riktigt höga poäng. Bara Berit och Mats nådde upp till poäng i nivå med vad de presterade i kvalet. Man brukar säga att skyttet är en färskvara, man kan inte leva på gamla meriter utan måste vara på topp när det gäller.

Timo Lager och Hasse Svensson skötte sekretariatet under en del av kvällen.

Som mest kan man nå 100 poäng i en skyttetävling men då krävs det att man skjuter 20 carreauer och dessutom skjuter ut lillen 4 gånger på station 5. Något som ingen i världen lyckats med. Världsrekordet innehas av fransmannen Christofe Sévilla med 67 poäng! Svenska rekordet innehas av Rickard Nilsson på 51 poäng.

Mats Peterson har klubbrekordet i Kulknappen med 43 poäng som han nådde i KM 2007. Berit Sjöberg har nått som högst till 35 poäng i tävling.

Här finns en intressant sammanställning som gjordes i samband med SM i skytte 2018 för den som vill veta mer om olika svenska skyttars bästa resultat.

Men om skytte-KM här.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info