Hoppa till sidans innehåll

Årets första klubbmästare korad: Robban skyttemästare

30 SEP 2022 11:16
Robban Bergström blev i går kväll klubbmästare i skytte. Han mötte i finalen Leif Carlsson som sköt stabilt under kvällen och besegrade både de vanligtvis goda skyttarna Timo Lager och Hasse Svensson.
  • Uppdaterad: 30 SEP 2022 11:16

Det var stort manfall inför finalomgången i klubbmästerskapet i skytte. Flera av dem som låg i topp efter poängskjutningen hade av olika skäl lämnat återbud. Bland dem var Mats Peterson, Fredrik Brorsson och Kristofer Hirverud. Förra årets mästare Berit Sjöberg ställde inte upp i år.

I den första duellskjutningen mellan Jan-Olof Olsson och Hasse Svensson ledde Jan-Olof inför den sista stationen där lillen skulle träffas med 9-6. Hasse sköt då ut lillen från både 6 och 7 meter medan Jan-Olof missade. I den andra besegrade Leif Carlsson Timo Lager efter att på den sista stationen träffat lillen och därmed med sina 16 poäng var 2 före Timo. Robban tog en övertygande seger mot Christer Sandberg och gjorde bl.a. tre fina carreauer på de två första stationerna. I den sista kvartsfinalen besegrade Hans Ericsson Christer Gunnarsson i en jämn och spännande duell.

Kvällens högsta poäng nåddes i semifinalen mellan Robban och Hans, 26-21 blev det efter bland annat tre riktiga carreauer på station 2 och tre av Robban. Hans hade chansen då han sköt ut lillen en gång men då Robban kntrade med en trepoängare var saken klar. I den andra semifinalen stod det 12-7 till Leif inför lilleskjutningen. Det räckte inte att Hasse där tog en trea utan Leif vann.

I finalen inledde Leif starkt genom att inleda med hela 11 poäng på den första stationen där Robban bara sköt 3. Ingen av skyttarna presterade sedan som de gjort tidigare under kvällen, så inför den sista stationen ledde Leif med 15-6 och det såg mörkt ut för Robban. Robban inledde med en 5:a och Leif missade. Robban och Leif missade, Robban sköt en ny 5:a och Leif missade och på 9 meter missade båda. Resultat 16-15 till Robban i den spännande finalen.

Robert Bergström och Leif Carlsson gjorde upp om klubbmästartiteln i en spännande duellskjutning som Robban vann med en poängs övervikt.
Foto: Christer Sandberg

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

  

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info