Hoppa till sidans innehåll

Årets Dubbel samlade 16 lag

13 MAJ 2022 15:02
Årets Dubbellag 2021, Berit och Fredrik, inledde årets upplaga starkt med fyra raka vinster, när första kvalificeringsomgången spelades igår kväll. Trots att många medlemmar spelat seriespel under dagen ställde inte mindre än 16 lag upp i tävlingen.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2022 21:57

Första kvalificeringsomgången av Årets Dubbel spelades igår kväll vid Boulodromen. 16 lag anmälde sig och varje lag spelade fyra matcher. Deltagarantalet överträffade förväntningarna med tanke på att flertalet spelat seriespel under dagen i ett ovanligt blåsigt och relativt kyligt majväder. 

När tävlingen var slut vid halvtiotiden stod det klart att Berit Sjöberg och Fredrik Brorsson som enda lag med 4 segrar nu är kvalificerade för finalspelet i höst. Bland de lag som vann tre matcher var Gittan Olausson och Kenneth Johansson de som hade den högsta boulepoängskillnaden och därmed kvalifierade också de sig till finalspelet.

Tabellen här visar förutom placeringen också vilka matcher de deltagande lagen spelat och resultaten i desamma. (Resultaten i tabellen har räknats upp så att alla matcher slutar med 13. Vinst med 10-5 är alltså uppräknade till 13-8. Detta av datatekniska skäl.)

image33v9g.png

Glada miner under hela kvällen i den gemytliga klubbtävlingen Årets Dubbel. Här är det Lena Hjalmarsson, Pia Jonsson och Ulla Olsson som samspråkar under matchen i vilken Lena och Pia besegrade Ulla i par med Jan-Olof Olsson. Lena hade anledning att se extra glad ut då hon stod för ett imponerande läggspel, inte bara på kvällen utan också i seriespelet tidigare under dagen. Men så hade hon också splitter nya ATX-klot.

Skribent: Christer Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

  

 

 

GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info