Hoppa till sidans innehåll

Veteranerna i topp i division 1

21 JUN 2017 20:57
Helgen som gick spelades det första seriesammandraget i såväl förbunds- som distriktsserierna. Bäst lyckades vårt veteranlag i division 1 södra V55, som tog ledningen i serien efter två oavgjorda möten och resten segrar.
  • Uppdaterad: 22 JUN 2017 16:09

Vårt veteranlag flyttades i fjol ner från elitserien till division 1 men efter helgens spel ser det ut som om man tänker kämpa för att ta sig tillbaka till den  högsta divisionen. Mot värsta konkurrenten Quatre Boules från  Malmö blev det oavgjort. Matchdifferensen (som av någon anledning av SBF kallas kvot) har de båda lika och det är den bättre klotdifferensen som placerar vårt lag som etta.

Fjädern och Falken besegrades med 4-0 och Trelleborg med 3-1.

Division 1 södra

Vårt lag i division 1 ligger efter helgens spel på näst sista plats i serien efter att de vunnit ett möte och spelat oavgjort i ett. Segern kom redan i det första mötet mot knäredslaget Le Petit Boule, som besegrades med 3-1. Matchen mot La Boule d´Or, som förra året ramlade ner från elitserien, förlorades med 4-0 men ett par av matchern var mycket jämna, 13-10, 13-11, 13-12 och 13-8. Överhuvudtaget så var vårt lag inte chanslöst i något av mötena och vi har gott hopp om att förbättra vår position i serien vid nästa sammandrag.

Timo, Hasse och Mats spelade tillsammans i helgens sista möte mot Åstorp. Efter att i sin första match åkt på en Fanny tog de ordentligt tag i spelet och vann den sista matchen, vilket betydde oavgjort mot Åstorp.

Inger Nygren, som gjorde debut i förbundsserie-sammanhang, spelade stabilt som läggare hela helgen igenom. Fredrik är både duktig läggare och skytt och spelade oftast i mitten. Tobias Andersson spelade i de flesta matcherna som mittspelare men i mötet mot Åstorp var han skytt i laget med Inger Nygren och Fredrik Brorsson.

Distriktsserierna

Undertecknad har inte fått någon rapport från spelet i Kungsbacka där Kulknappen hade två lag igång, ett i division 2 och ett i division 3. Tabellerna ser i alla fall ut så här:

Division 2 veteran Halland

Alla sex lagen på samma poäng alltså! Det finns alltså fortfarande hopp om att fjorårets serieseger ska kunna försvaras.

Division 3 veteran Halland

Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 GYNNA VÅRA SPONSORER!

 

Postadress:
Varbergs BK Kulknappen - Boule
Christer Sandberg, Rumligatan 17
43237 Varberg

Kontakt:
Tel: 034019437
E-post: This is a mailto link

Se all info